web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Kauniainen Espooseen

Kauniainen Espooseen


Kirjoitin tälle palstalle hieman vinoiluna Kauniaisten liittämisestä Espooseen. Kiitos kovasti kiukkuisista vastauksista. Niille oli yksi yhteinen piirre. Minun vaatimattomasta luonteestani esitettiin mitä erilaisimpia väitteitä, vaikka kukaan kirjoittajista ei tunne minua. En tiennytkään käsitteleväni näin tunneherkkää asiaa.

Kukaan ei kuitenkaan kyseenalaistanut sitä, että jos otetaan hallituksen kuntarakennepäätös (rkp on myös siihen sitoutunut), niin yhtenäisen talousalueen vaatimus sopii Suomen kunnista parhaiten Kauniaisiin. Se hakee 83 % palveluistaan muualta. Tähän lukuun ei mikään muu kunta yllä.

Kahdeksasta pääkaupunkiseudun kehyskunnasta muualla työskentelevien osuus oli ylivoimaisesti suurin 54 % Kauniaisissa, kakkosena oli Kirkkonummi 23 %, muut jäivät alle 20 %:n (HS 13.11.06).

Suurin syy Kauniaisten budjettivajeeseen on, että espoolaiset eivät enää käytä Kauniaisten kouluja. Kaupunginhallitus esitti vajeen vuoksi veroäyrin nostoa.

Varmasti Kauniaisissa on kaksi kauppaa ja puistona Kasavuoren läpi kulkeva polku. Kyse ei ole siitä. Väkilukukehitys yksiselitteisesti osoittaa, ettei Kauniainen ole kantanut vastuutaan työvoiman lisäyksestä, joka on mahdollistanut talouselämän nopean kasvun pääkaupunkiseudulla. Eikä voikaan kantaa, koska Kauniaisten alue on niin pieni (6 neliökm)), ettei voi kasvaa eikä olla omavarainen.

Jos ei osallistuta nopean kasvun kustannuksiin olisi syytä myös kieltäytyä kasvun tuomista osinko- ja optiotuloista, palkka- ja urakehityksestä, uusista työpaikoista jne.

Juhani Hakala
Espoo