web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Hävettää, valtuutetut, hävettää

 
Jälleen kuluneella valtuustokaudella kaikkien Espoon puolueiden valtuutetut valittivat miten heillä ei ole mitään valtaa, kun kaikki valta on annettu virkamiehille. Sama valitus soi edellisellä valtuuskaudella ja sitä edelliselle jne jne. Kuka vallan on antanut virkamiehille? Valtuutetut!!!
 
Jälleen on johtosääntö käsittelyssä ja vallan voisi palauttaa luottamushenkilöille. Mutta kuinkas ollakaan valtaa ollaan siirtämässä taas lisää virkamiehille. Valtuuston valitus vallattomuudesta alkaa mennä farssin puolelle.
 
Jos jonkun valtaa pitää nostaa, on se asukkaiden valta. Sitä kutsutaan demokratiaksi. Luottamushenkilöiden pitäisi edustaa asukkaita, ei johtavia virkamiehiä. Eikö pitäisi miettiä enemmänkin miten asukkaiden ääni kuuluu hallinnossa kuin sitä miten johtavien virkamiesten ääni kuuluu? Saavatko asukkaat ne palvelut joista maksavat veroillaan? Onko järjestelmästä tullut itsetarkoitus?
 
Kuka tämän homman oikein kustantaa? Asukkaat vai johtavat virkamiehet?
 
Syyksi on mainittu, että kun oli niin lyhyt aika käsitellä asiaa, on pakko hyväksyä virkamiesesitys. Valtuutetuilla on tasan niin paljon aikaa kuin tarvitsevat ja päättävät. Jos asiaa on valmisteltu pitkään, voidaan sitä käsitelläkin pitkään. On maailman vanhin kikka sanoa luottamushenkilöille: asia pitää ratkaista nyt, harkinta-aikaa ei ole. Ja aina valtuusto menee tähän halpaan. Heikko valtuusto nielee kiireen tekosyynä, kun ei uskalla tai pysty ottamaan kantaa.
 
Juhani Hakala


Juhani Hakala
Espoon kulttuurilautakunnan pj
Alakartanontie 31 B 6, 02360 Espoo
0505521513