web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Espoon pysäköintibyrokratia

Espoon pysäköintibyrokratia                                                             26.11.13

Minulla oli sellainen käsitys, että kaupunki ja sen palvelut on tarkoitettu asukkaiden parhaaksi. Tällä palstalla on ollut runsaasti kirjoituksia Espoon pysäköintikurjuudesta. Tuntuu, että pysäköinnin valvonta on luotu asukkaiden kiusaksi.

pysäköintimerkkien laittaminen on todella huolimatonta. Meidän piti huomauttaa kaupungille kolme kertaa, ennen kuin remontoidulle parkkipaikalle tuotiin asianmukaiset merkit.

Ainoa selitys, minkä olen kuullut aluepysäköintikiellolle, on että liikennemerkit maksaa. Tätä en ymmärrä. Onhan nytkin joka kadunpätkällä liikennemerkki. Ja toisaalta kumpi on tärkeämpää säästää liikennemerkeistä vai järjestää pysäköinti asukkaiden tarpeiden mukaan?

Nykyään taloyhtiöissä ei juurikaan ole vieraspaikkoja - aina paikat eivät riitä edes omille asukkaille. Kaavoittaja ei ole kaavoittanut riittävästi parkkipaikkoja myöskään julkisten tilojen yhteyteen. Parkkipirkot ja –pojat seuraavat tarkkaan Espoon tapahtumakalenteria. Joka ilta on jossain tapahtumia (esim. kouluilla), joissa ei ole tarjolla riittävästi parkkipaikkoja. Tämä on tehokas tapa päästä tulostavoitteisiin. Kun kaupungin pitäisi olla asukasta varten, niin mitä hyötyä on riittämättömistä parkkipaikoista?
Aluepysäköintikielto takaa sen, ettei autoa voi pitää paikallaan lähiössä neljää tuntia kauemmin. Eli aluepysäköintikielto pakottaa käyttämään autoa päivittäin, mikä ei ole ilmasaasteiden kannalta hyvä asia. Kaikki eivät tarvitse autoa päivittäin.

Espoolaisten peräkärryjä on Lauttasaaressa, koska Helsingissä ei ole aluepysäköintikieltoa ja tarjolla paljon aikarajoittamattomia pysäköintipaikkoja. Helsingissä ajatellaan myös kaupungin asukkaita luomalla asukaspysäköintijärjestelmä, joka mahdollistaa asukkaiden pitemmän ajan pysäköinnin rajoitusalueella.

Tiedän lähiössäni yhden rajoittamattoman pysäköintipaikan. Se on paikassa, jossa ei ole taloja lähellä. Kuka sinne uskaltaa autoaan yöksi jättää.
Kaupunki on asukasta varten ja poliitikkojen pitäisi valvoa tätä. Mutta he ovat delegoineet valtansa virkamiehille. Ja asukkaita kiusaava mielivalta jatkuu. Byrokratia työllistää itsensä.

Juhani Hakala