web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Suurpelto - Suurmoka

Suurpelto - Suurmoka                    10.6.15

Suurpellon suunnittelu tuotiin jatkuvasti 2000-luvulla lautakuntiin ja kehuttiin hanke maasta taivaisiin. Alueen suunnittelua kuulemme tullaan kaukaa ihmettelemään. Näin todella kävi. Aluetta tullaan katsomaan täydellisesti epäonnistuneena kaupunkisuunnitteluna. Virkamiesten taito ei riittänyt edes siihen, että palvelut olisivat tulleet samaan aikaan kuin asukkaat kuten monesti luvattiin. Suurpellosta tehtiin palvelutyhjiö. Ja sakkorysä.

Luottamushenkilöille kerrottiin miten alueelle tulee suurten firmojen pääkonttorien keskittymä. Neuvottelut olivat jo kuulemma pitkällä. Ei tainnut tulla yhtään luvatuista pääkonttoreista. Kyse oli ammattitaidottomuudesta johtuvasta virhearviosta.

Tämä lehti on jatkuvasti täynnä juttuja miten virkamiehet kiusaavat asukkaita järjettömillä pysäköintimääräyksillä. Uutena lähiönä Suurpelto osoitti, että suurin syy pysäköintikurjuuteen on juuri kokoomusjohtoinen kaupunginsuunnittelu - asukkaiden kiusaamispalvelu. Autoille ei ole tarpeeksi taloyhtiön paikkoja, kaduilla on pysäköintirajoitukset, joiden mukaan auton paikkaa pitää vaihtaa monta kertaa vuorokaudessa.  Asukkaiden pitäisi käyttää surkeasti toimivaa joukkoliikennettä. Aivan muuta luvattiin.

Ihmettelen kaupunginsuunnittelun autokielteistä kantaa kun Espoon asioista on vastuussa kokoomus, autopuolue. Luulisi, että kokoomus haluaisivat kiinnittää huomion muualle kuin johtavien kokoomustaustaisten virkamiesten jatkuviin mokiin. Ei Kokkosen aikaan.....

Haluaako kokoomus häätää Espoosta köyhät kerrostaliasukkaat, rajoittamalla pysäköintiä, jopa puhtailla asuntoalueilla ja asuntokaduilla?  Heistä kyllä muutama kyllä saattaa olla kannattajanne. Vielä.

Luovuin itse politiikasta kun valtuutetut ruikuttivat, ettei heillä ole valtaa. Tuli johtosäätöuudistus ja luottamushenkilöt siirsivät lisää valtaa virkamiehille. Jäljet pelottavat, kuten tilintarkastajatkin kertovat. Luottamushenkilöt eivät osaa/pysty vaikuttamaan asukkaita ärsyttäviin asioihin, kuten Espoon pysäköintikurjuuteen. Muutenhan se olisi jo historiaa.