web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Espoo rahastaa sairailla

Espoo rahastaa sairailla        22.7.15

Länsiväylän (22.7) mukaan Jorvin sairaala ja sen vieressä oleva ja sairaalaa palveleva Glimsintie olivat Espoon sakkorysät:  vuodessa 3130 sakkoa. Listan kolmannella oli vain 645 sakkoa.

Sairaalaan mennään yleensä omalla autolla päivystykseen. Jorvissa ei koskaan tiedä kauanko käynti kestää, paljonko on jonossa ja kuinka paljon tulee jonon ohittavia kiireellisiä tapauksia. Odotus voi kestää 3-5 tuntia. Jos menee lisäämään rahaa automaattiin, voi vuoro mennä ohi. Osa päivystyspotilaista joutuu suoraan osastoille ja heidän on mahdotonta saada joku hakemaan heti auto pois.

Monilla on kova kiire hädän ja tuskiensa vuoksi pysäköivät tietoisesti Glimsintielle, kun pysäköintipaikkoja ei ole riittävästi, kiitos kokoomusjohtoisen Espoon. Aivan - hehän käyttävät yksityisiä lääkäreitä.

Pysäköinnin valvonta rahastaa sairailla ihmisillä ja heidän hädällään. Jorvi on työmaiden takia todella sekava, ja parkkipaikkoja on vaikea löytää. Jorvin pysäköintikurjuus on kaupungin aiheuttama rakennustöiden vuoksi. On todella ala-arvoista käyttää tätä tilannetta hyödyksi ja rahastaa kaupungin veronmaksajia.

Kaupunki on saanut rahaa sakkoina Jorvista 187 800 €. Automaateilla perittävät pysäköintimaksut lienevät paljon enemmän. Eikö sillä rahalla voisi tehdä jotain Jorvin parkkipaikkakurjuuden poistamiseksi? Aivan. Ei voi. Muutenhan kaupunki menettäisi tuottoisan tulolähteen.

Asukkaat menevät Jorviin vain aidon hädän ja avuntarpeen vuoksi. Kertokaa päättäjät, miksi te haluatte rahastaa näitä ihmisiä heidän sairautensa vuoksi?

Juhani Hakala