web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Tapiolan kirjasto maan alle?


Tapiolan kirjasto maan alle?                    9.11.15

Espoon kulttuurijohtaja Susanna Tommila (HS 9.11) toivoo yhteistyötä muiden kaupungin virastojen mm. rakentamisen ja kaupunkisuunnittelun kanssa. Toive on hyvin aiheellinen.

Teatteritaloa  suunniteltiin hyvässä yhteistyössä teatterisäätiön kanssa Vesiputoustalon viereen. Asiasta oli kaupunginhallituksen päätös ja päätetty kaava. Samaan aikaan täysin salaa jopa kaupunkisuunnittelulta Tilakeskus suunnitteli omin päin teatteriluolan osin  kulttuurikeskuksen torin alle  ja osin päälle pilaten kulttuurikeskuksen fasadin. Museovirasto vastustaa hanketta ja se on ulkopuolisten asiantuntijoiden toimesta todettu jo kerran  toteuttamiskelvottomaksi.

Kirjasto vaatii uusilta kirjastoilta yksikerroksisuutta, selkeyttä, yhtenäisyyttä ja näkyvyyttä kaupunkitilassa. Mikään näistä ei toteudu kirjastolta salaa suunnitellusta teatterin yhteyteen tulevassa kellariratkaisussa. Uusi Tapiolan kirjastotila on monessa osassa maan alla.

Marraskuussa monet poliittiset elimet käsittelevät kenellä on valta Espoossa, onko asioiden valmistelu demokraattista ja läpinäkyvää, voivatko virkamiehet ylikävellä lautakuntien päätökset ja kuka päättää kaupunkisuunnittelusta. Homma ei ole oikein kaupunginjohtajan  hanskassa.

Teatteria ei voida rakentaa kuulemma Vesiputoustalon viereen, koska pitää paaluttaa syvälle. Asuintalo paikalle kyllä voidaan rakentaa. Suo siellä vetelä täällä.

Juhani Hakala
Espoo

P.S. Yritän tätä Hesariin. Vähän laajempi samansisältöinen juttu on menossa Länsiväylään