web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Pormestarimalli myös Espooseen

Pormestarimalli myös Espooseen                 3.3.16

Espoon kaupungin johto on vaihtunut ja valmistelua leimaa nykyään salailu, poliittisten päätösten ylikävely, vastuunpakoilu, asukasdemokratian laiminlyönnit ja puolueellisuus. Alla esimerkkejä.

Kaupungin johto lupasi vuonna 2014 tukensa Espoon kaupunginteatterin uuden teatteritalon sijoittamisesta nk. Vesiputoustalon viereen. Kuitenkin kaupunki valmisteli salaa, myös teatterisäätiöltä, maanalaista ratkaisua kulttuurikeskuksen viereen. Sen olivat konsulttifirma ja Museovirasto todenneet aiemmin toteuttamiskelvottomaksi ja arvokkaan kulttuuriympäristön pilaamiseksi.

Kaupunginhallitus ja kaupunginsuunnittelulautakunta ovat päättäneet teatteritalon sijoittamista Vesiputoustalon viereen.

Tapiolan asukkaat ovat ärtyneet Kehä I:n sekä kulttuuriaukion rakentamisesta ilman etukäteistä ja vapaaehtoista asukaskäsittelyä. Tapiolan Asukasfoorumin teatteritalosta järjestämään tilaisuuteen ei ole toistaiseksi saatu teknisen puolen vastuuhenkilöitä. Virkamiehet eivät ole kertoneet julkisesti maanalaisen ratkaisun perusteluja, muuta kuin Vesiputoustalon kalleudella.  Maan alle rakentaminen on kalliimpaa, laajentaminen vaikeampaa ja katsojille turvattomampaa.

Asukkaille on teatteriasiassa luvattu yhteisiä työpajoja ja työryhmiä. Yhtään ei ole perustettu.

Liikuntatoimelle taas riittää rahaa. Kaupungin rahaa syydetään 250 000 euroa kerrallaan tasoltaan romahtaneille seuroille (kori- ja jalkapallot, jääkiekko) ja niitä lähellä oleville osin konkurssikypsille keskenään kilpaileville yrityksille. Suomenojan sotkuja yritettiin lakaista maton alle, onneksi Hesari oli sinnikäs

Pormestarimalli tuskin syrjäyttäisi kokoomusta kaupungin johdosta, mutta määräaikaisuus ja muiden puolueiden vaatimukset voivat johtaa henkilövaihdoksiin.

Juhani Hakala
Espoo