web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Kokkonen tule takaisin

Kokkonen, tule takaisin                         13.1.17

Olin usein eri mieltä edellisen kaupunginjohtajan Kokkosen ja toimialajohtaja Loukon kanssa, mutta heidän sanaansa saattoi luottaa. Nyt juhlapuheet ja käytäntö eivät kohtaa.
Kaupungin johtaja (22.11.14) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja (25.10.14) lupasivat voimassailevien poliittisten päätösten mukaisesti teatteritaloa, joka oli päätetty rakentaa Vesiputoustalon yhteyteen. Kutenkin he antoivat samaan aikaan salaisen valmistelukehotuksen maanalaisesta tilasta muualle, koska tajusivat, että teatterin tontin voisi myydä.

Vuonna 2011 tehdyssä videossa Tapiolan projektinjohtaja Mäkinen kehuu Vesiputoustalon tonttia parhaaksi.

Kokoomuslaiset johtavat virkamiehet pystyvät toimimaan poliittisten päätösten vastaisesti, koska kokoomus siunaa heidän toimintansa jälkikäteen valtuustossa. Viimeksi kokoomuksen äänin hyväksyttiin esittelyteksti, jossa väitettiin, että oli päätetty rakentaa teatteri maan alle, vaikka asiaa ei oltu edes käsitelty valtuustossa. Tälläkin hetkellä on käsittelyssä valtuustokysymys, koska virkamiehet kieltäytyvät tuomasta valtuuston vahvistetavaksi lautakunnan päättämää kaavaa. Kenellä on päätösvalta Espoossa?

Viime kesänä kaupunginhallituksen jaostolle valehdeltiin, että Kulttuurikeskuksesta ole jätetty suojeluhakemusta. Valhe meni kirkkaasti läpi, kun asioihin ei paneuduta, eikä uskalleta olla eri mieltä virkamiesten kanssa.

Kaupunkia johtaa toisiaan nimittelevä kokoomuksen miesten urheiluseura. Heti kun joku joukkue on joutunut kaupungin johdon syleilyyn, se putoaa sarjastaan. Espoon Blues sai ohi budjetin satoja tuhansia euroja ja joutui heti sen jälkeen selvitystilaan.  

Liikunta ja kulttuuri ovat aivan yhtä tärkeitä. Espoon asukkaat ovat koulutettuja ja arvostavat molempia terveyden lajeja.  Kaupunginjohtaja voisi syytää myös lasten liikuntaan satoja tuhansia euroja.

Kulttuuriväki on keskustellut suuresta mielenosoituksesta kulttuurin puolesta ennen vaaleja.