web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Kansanvallan mallikaupunki?

                                                      8.4.17

”Espoossa on useilla mittareilla arvioituna Suomen toimivin demokratia” kertoo osallistuva Espoo-ohjelman puheenjohtaja Simon Elo PS (LV 5.4). Teksti osoittaa, että on juhlavia työryhmiä ja sitten on todellisuus.

Kuntalaki on ehdoton: Kunnan tulee kuulla asukkaita aluetta koskevissa hankkeissa oma-aloitteisesti ja aktiivisesti. En muista Tapiolasta viime ajoilta yhtään tapausta, että näin olisi käynyt. Asukkaille on kerrottu asioista vasta pakosta, asukkaiden vaadittua lain noudattamista (tunneli). Kaupunki on jopa aiheuttanut vaaratilanteita, esim. ohjaamalla jalankulkuliikenne ajoväylälle. Asukkaiden puuttuminen pelasti ihmishenkiä.

Kaupunginhallituksen jaosto on käsitellyt jo kolme kertaa teatteriasiaa, eikä sitä ole kertaakaan tuotu asukaskäsittelyyn. Päinvastoin kieltäydytty tulemasta asukastilaisuuksiin (Asukafoorumi 2016). Tapiolan asukkaiden itse järjestämissä tilaisuuksissa hanketta on vastustettu laajasti ja yksimielisesti.

Päättäjille suorastaan valehdellaan, kuten että kulttuurikeskus voidaan purkaa, kun mitään suojeluhakemusta ei ole jätetty, tai että arkkitehti Sipinen on antanut lausunnon suunnittelemansa talon purkamisesta, tai että Museovirasto puoltaa maanalaista hanketta.

Tapiolan projektipäällikkö Mäkinen uhkailee asukkaita, kun he arvostelevat hänen toimintaansa. Olen saanut jo kaksi uhkausta. Mäkinen ei ole kuitenkaan pystynyt osoittamaan yhtään em. väitettäni vääräksi. Tapiolan Killan kokouksen (2016) eka tunti meni siihen, että vihaiset tapiolalaiset peräsivät Mäkisen aiempia sanomisia.

Valituille valtuutetuille sanoisin. Te olette kansanvallan vartijoita. Teidän tulee pitää huoli, ettei päätettäväksi tule yhtään kaava-asiaa, josta ei ole kuultu asukkaita. Siksi me annoimme teille valtakirjamme.

Olkaa myös tarkkoja, että teille esitellään asiat totuudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Teillä on kuitenkin valta, vaikka virkamiehet olisivat samaa puoluetta kuin te. Demokratia käy yli politiikan, siksi meillä on Kuntalaki. Muistakaa, että jos teistä virkamiehillä on liikaa valtaa, niin te olette itse antaneet valtanne pois.