web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Asuuko Tapiolassa rupusakkia?


Asuuko Tapiolassa rupusakkia?

Tässä lehdessä on kerrottu Länsimetron jatkeen asuntorakentamisesta. Tietoa löytyy kaupungin www-sivuilta, sitä saa asukastilaisuuksissa. Sitä saa virkamiehiltä kysymällä. Juuri kävin Lippulaivassa katselemassa miltä alue näyttää muutaman vuoden päästä. Asukkaat saavat tietoa aivan riittävästi.

Miksi näin ei toimita Tapiolassa? Miksi tapiolalaisia ei arvosteta? Kaupungin edustajat kieltäytyvät tulemasta asukastilaisuuksiin (Asukasfoorumi). Usein suunnitelmat/rakentaminen on jo pitkällä, kun vasta asukkaiden tiukkojen vaatimusten jälkeen hankkeista kerrotaan asukkaille. Vain asukkaiden toiminnan vuoksi on pelastettu ihmishenkiä, kun kevyen liikenteen väylä suljettiin ja jalankulkijat ohjattiin vilkasliikenteiselle ajoväylälle.

Asukkaat joutuvat hakemaan Tapiolassa apua virkamiehiä vastaan Ympäristöministeriöstä ja Ely-keskuksesta.

En löydä mistään lainsäädännöstä pykälää jonka perusteella julkinen rakentaminen voisi olla salaista kuten Tapiolassa. Päinvastoin, Kuntalaki on aivan ehdoton. Hankkeista on kerrottava oma-aloitteisesti ja aktiivisesti asukkaille. Minua on jo kahteen otteeseen uhkalitu julkisesti virkamiesten toimintaan sekaantumisesta, kun olen vaatinut Kuntalain noudattamista. Kuitenkaan yhtään väitettäni ei ole pystytty kumoamaan, siksi uhkalilu.

Edes valtuutetut eivät saa tietoa Tapiolan hankkeista. Olen hyvin pettynyt siihen, että Tapiolan valtuutetut eivät aja asukkaiden etua, niin että asukkaat pääsisivät vaikuttamaan alueensa rakentamiseen. Hämmästelen asiaa senkin vuoksi, että kaupungin johtava virkamiehistö on kokoomuslaista ja Tapiola on kokoomuksen vankkaa tukialuetta.

Juhani Hakala