web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Metroselvitys julkiseksi!


Metroselvitys julkiseksi!                     2.9.17

Länsimetron alkuosa on valmistumassa 5 vuotta myöhässä ja kolme kertaa kalliimpana, kun vuonna 2006 arvioitiin. On annettu ymmärtää, että kyseessä oli vain erotetun johtajan kyvyttömyys. Jos hän oli kyvytön, miksi häntä ei vaihdettu ajoissa? Kyllä se kyvyttömyys on ollut enemmän hallituksen kyvyttömyyttä johtaa hanketta. Siksi ymmärrän hyvin, ettei hallituksen kokoonpanoa löydy metroyhtiön www-sivuilta – vastuunpakoilua?

Metrosta tehty selvitys julistettiin salaiseksi, koska se arvostelee rajusti yhtiön hallituksen kyvyttömyyttä. Espoon päättäjät eivät uskalla kyseenalaistaa edes sitä, että Metroyhtiötä valvoo Espoon puolesta sama mies Olli Isotalo, joka on metroyhtiön hallituksen puheenjohtaja. Mies valvoo itseään! No valtuutetut sentään uskalsivat vaatia erityistilintarkastusta, jota ”alettiin valmistella” puoli vuotta päätöksen jälkeen. Tuskin tämäkään raportti julkisuutta näkee.

Espoon tarkastuslautakunta on edellyttänyt useamman kerran, kuten viime kertomuksessaankin, että Länsimetron kustannusnousun ja viivästymisen syyt on kerrottava valtuustolle. Metroselvitys valtuustolle vuosi sitten oli alle kaiken arvostelun, mutta ei valtuutettujen mielestä. Kustannusten kasvun ja viivästymisen syitä ei osattu kertoa.

Yleensä demokratiavaatimukset kumotaan valtuustossa valtapuolue kokoomuksen äänin. Mutta eivät muutkaan isommat puolueet ole olleet innolla selvittämässä metrosotkuja, koska niitä aiheuttamassa on ollut myös heidän puolueensa edustaja yhtiön hallituksessa. Byman on esittänyt aiheellista ja kyllä aivan asiallistakin kritiikkiä asioiden salaamisesta.
 
Jos valtuusto olisi aidosti asukkaan asialla, niin vuosi sitten päätetty erityistilintarkastus olisi kohta jo tehty, metroselvitys olisi julkinen ja valtuustolle olisi kerrottu kustannusarvion ylitysten ja viivästysten syyt. Huolestuttavinta on, ettei niitä tunnu tietävän edes Länsimetron hallitus.