web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Julkinen liikenne takkuaa

Julkinen liikenne takkuaa

Yksikään viime vuosien joukkoliikennehanke ei ole onnistunut pääkaupunkiseudulla. Hankkeet on suunniteltu byrokratian – ei asiakkaan näkökulmasta. Asioita monimutkaistetaan, kun olisi pitänyt yksinkertaistaa.

On yleinen käytäntö, että ensin tunnistaudutaan kortinlukijalle ja sitten maksetaan. Nyt korttia ei saakaan bussissa laittaa lukijaan. Ensi pitää valita neljästä vaihtoehdosta matka. Vaihtoehtojen nimistä ei voi päätellä mitä aluetta maksu koskee. Sitten pitää valita OK. Sitten pitää näyttää korttia toiseen paikkaan. Bussit myöhästelevät, kun matkustajat tumpeloivat laitteiden kanssa ja maksu kestää muutenkin kauemmin.

Pysäkeillä on pienet kartat eri maksualueista. Kartat ovat niin pieniä ja sotkuisia, ettei niistä saa selvää.

Junissa taas ei voi maksaa ja osa asemista on edelleen ilman lippuautomaatteja.

Ennen metron opasteissa luki mistä käytävästä pääsi minnekin. Nyt pitää etsiä kartta, sitten miettiä missä uloskäynnit sijaitsevat kartalla ja fyysisessä tilassa. Helppoa?  

Länsimetron kustannukset ovat kolminkertaistuneet alkuperäisestä tasosta ja hanke on vuosia myöhässä. Jokainen kuukauden viivästys maksaa puoli miljoonaa euroa meille. Se on pois koulujen homekorjauksista.

Espoon valtuusto ja tarkastuslautakunta ovat vuosia vaatineet tietoa metron kustannuksista. Vuosi sitten valtuusto päätti erityistilintarkastuksesta, jota ei ole tehty. Sitten tehtiin selvitys Metron hallituksen toimista ja hallitus päätti, ettei selvitystä anneta luottamushenkilöille. Viime kädessä hallitus vastaa kaikista Länsimetron mokista. Länsimetron puheenjohtaja Isotaloa valvoo Espoon puolesta sama mies.

Tämä kaikki on mahdollista, koska poliitikot eivät valvon valitsijoidensa etua. Ja myös siitä syystä, että tieto pimitetään poliitikoilta ja he alistuvat tähän. Jopa siihen, että virkamiehet eivät noudata tehtyjä päätöksiä.  Luottamushenkilöt hyväksyvät kiitoksella ylikävelynsä.

Juhani Hakala