web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Tapiola – kaupunki kaupungissa?

Yritän Länsiväylään                                8.11.17

Tapiola – kaupunki kaupungissa?

Muualla kuin Tapiolassa kaupungin yksiköt päättävät itsenäisesti budjettinsa ja investointinsa. Asukkaat ovat mukana asuinalueensa suunnittelussa Kuntalain edellyttämällä tavalla.

Tapiolassa on toisin. Tapiola on taseyksikkö, joka näköjään päättää kaupungin linjaorganisaation puolesta investoinnit Tapiolassa. Vastuullinen linjaorganisaatio saa investoinnit vain jos taseyksikkö niin suo. Asiantuntijalautakunnatkin ohitetaan ja taseyksikkö asioi vain kaupunginhallituksen kanssa.

Tapiolan asukastilaisuuksissa asukkaat ovat aivan voimattomia. Kaupunki ei juurikaan järjestä asukastilaisuuksia, ne ovat Tapiolan Killan varassa. Tilaisuuksien jälkeen virkamiehet kertovat, ettei yhtään asukkaiden aloitteista huomioida, vaikka esim. tiejärjestelyt haittaavat olennaisesti asukkaiden elämää. Killan puheenjohtajaa käsketään pitää turpansa kiinni ja minuakin on uhkailtu pari kertaa, kun olen kyseenalaistanut virkamiesten toimia. Ja mikä järkyttävintä Tapiolassa virkamiehet toimivat vastoin poliittisia päätöksiä.

Valtuustossa on yritetty selvittää virkamiesten toimia Tapiolassa. Valtuustokysymyksiin pitää vastata viivytyksettä. Nyt on odotettu jo 1,5 vuotta vastausta siihen, miksi virkamiehet eivät noudata poliittisten elinten päätöksiä. Vastausta on käsitelty kaupunginhallituksessa ja valtuustossa kuusi kertaa. Aina valtuusto on palauttanut asian valmisteluun, koska kysymykseen ei ole vastattu vaan selitelty aivan muita asioita.

Jos yrittää ottaa yhteyttä teknisen toimen ylempiin organisaatiotasoihin, ne vetäytyvät vastuusta ja sanovat että ota yhteyttä Tapiolan projektipäällikköön. Onko hänellä esimiestä lainkaan, vai hoitaako johtaja Isotalo Tapiolaan kuten Länsimetroa?