web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Betoni on kaunista Tapiolassa

                                                17.2.18

Tapiolan keskustasta on pahempi betonikolossi kuin Kouvolan keskusta. Syynä on, että Tapiola on oma taseyksikkönsä ja se elää aivan omaa Kuntalain ulkopuolista elämäänsä.
Tapiolassa ei ole noudatettu esim. kaupunginhallituksen, sen jaoston ja
kaupunginsuunnittelulautakunnan päätöksiä teatterin paikasta. Ilman minkäänlaista poliittista päätöstä taloa alettiin valmistella maan alle. Asia vuoti vahingossa julkisuuteen. Rakentamisen alullepanijaa, teatterisäätiötä, ei otettu mukaan talonsa valmisteluun.

Taseyksikön päällikkö päättää asioista, jotka muualla Espoossa kuuluvat lautakunnille. Kulttuurikeskuskin oli haettava suojeltavaksi virkamiesten repimisvimmaa vastaan.
Kaupunginvaltuusto on hyvin tietoinen tilanteesta. Se ei saanut vastausta, miksi lautakunnan päättämää teatteritalon kaavaa ei ole tuotu valtuustoon. Luottamushenkilöt ovat hyväksyneet taseyksikön toimintatavat ja luopuneet vapaaehtoisesti vallastaan

Betoni on kaunista. Ja mitä enemmän sitä on, sitä kauniimpaa. Tämä tuntuu olevan taseyksikön tunnuslause. Taseyksikkö myy tontteja ja saa käyttää rahat oman harkintansa mukaan. Mitä enemmän tontteja myydään, sitä enemmän rahaa tulee ja sitä tiiviimmin rakennetaan. Siksi betoni valtaa Tapiolan asukkaiden ja asiantuntijoiden vastustaessa raivoisasti

”Nyt aikanaan maineikas keskusta vaikuttaa hahmottomalta rakennuskasalta” Juhani Pallasmaa, arkkitehti, professori emeritius (Länsiväylä 11-12.11.17)