web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Helsingistä arkkitehteja Espooseen

Yritän juttua Heasriin

Helsingistä arkkitehteja Espooseen

Finlandia- ja musiikkitalot, Kiasma, uusi kirjastotalo, Amos Anderssonin museo, Arkkitehtuuri- ja designmuseosuunnitelmat. Kaikille näille kauniille rakennuksille on yhteistä, että ympäröivää tyhjää tilaa käytetään arkkitehtuurin välineenä. Pidän kovasti erityisesti neljän ensiksi mainitun talon rajaamasta kauniista ja laajasta tilasta. Kyseessä on maan kalleimmat tyhjät tontit. Helsingin kaupungin johto uhraa rahaa kauneuden alttarille. Se raha palaa kaupungin kassaan risteilyvieraiden ja turistien kantamana.

Espoon Tapiolan keskustassa jokainen tyhjä tontti on vain käyttämätön rakennusresurssi. Kaikki rahastetaan nousukasmaisessa kaupungissa. Espoossa ainoa viime vuosikymmeninä kansainvälistä kiitosta saanut Espoon Kulttuurikeskus ja sitä tukeva Marimekkotalo aiotaan purkaa osittain tai kokonaan. Poliitikoista ei ole ollut apua asukkaille, vaan olemme joutuneet hakemaan rakennusten suojelua. Espoon kaupungin luottamushenkilö- ja virkamiesjohdot uhraavat Tapiolassa kauneuden rahan alttarille. Tapiolan ankea keskus ei enää vedä turisteja eikä ostosmatkailijoita.

Sanotaan, ettei Espoo kulttuuria tarvitse, kun sitä on Helsingissä. Mihin Espoo tarvitsee miesten liigaurheilua, kun Helsingissä on paljon parempia joukkueita, jotka pysyvät liigoissaan, eivätkä tee konkursseja.

Kulttuurikeskuksen suojeluhakemuksen laatija                                                                                     
Juhani Hakala                                                                                                                                                                           
 Espoo