web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Tapiolan uimahalli

Tapiolan uimahalli                              29.3.19

Museovirasto on puoltanut Espoon Kulttuurikeskuksen suojelua. Samoin Espoon kaupunki on luvannut suojella rakennuksen asemakaavoituksen yhteydessä. Museovirasto todennäköisesti suosittaa myös uimahallin suojelua, koska se kuuluu Kulttuurikeskuksen kanssa samaan kansallisesti merkittävään kokonaisuuteen, joka on viraston mielestä suojeltava.

Kulttuurikeskuksen arkkitehtuurikilpailun voitti ehdotus, joka kilpailuohjeiden mukaisesti tuhoaa pahiten kulttuurikeskusta. Seiniä puretaan, sisätiloja muutetaan ja ympäristöä tuhotaan (Marimekkotalo).
Palkintolautakunnan Arkkitehtiliiton nimeämä arvostettu kulttuurirakennusten asiatuntija emerit. prof.  Trevor Harris  SAFA jätti eriävän mielipiteen päätökseen. Hän on aiemmin todennut Kulttuurikeskuksen Espoon Helmeksi.

Kulttuurikeskuksen ja Marimekkotalon arkkitehti kansainvälisesti arvostettu prof. Sipinen totesi, että Kulttuurikeskus on taideteos. Ei taulua, patsasta eikä sävellystäkään saa tuhota ilman taiteilijan lupaa.

Uimahallin tulevaisuus ja Tapiolan kirjaston tilanahtaus ratkeaisi sillä, että kirjasto siirrettäisiin uimahalliin, jota ei voi korjata uimahallitarkoituksiin. Kirjasto saisi isot ja valoisat tilat, eikä Kulttuurikeskusta tarvitse purkaa tilanahtauden vuoksi.

Juhani Hakala
Kulttuurikeskuksen suojeluhakemuksen laatija