web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Tapiolalaisille oikeus ilmaista mielipiteensä

Tapiolalaisille oikeus ilmaista mielipiteensä

Tällä palstalla on kirjoitettu Tapiolan projektinjohtajan ilmoittamista Tapiolan uimahallin, Kulttuurikeskuksen, Kaupinkallion ja Marimekkotalon tuhoamisesta. Käsittääkseni yhtään näitä koskevaa poliittista päätöstä ei ole vielä tehty valtuustossa.

Tällä palstalla on viimeaikoina kirjoiteltu paljon yksituumaisesti vain Tapiolan ongelmista. Syynä on se, ettei demokratia ei toimi Tapiolassa, kuten muualla Espoossa. Vastuu on kaupunginvaltuuston, jonka Kuntalain mukaan tulee huolehtia, että asukkaat voivat vaikuttaa asuinalueensa päätöksentekoon.

Tapiolan Killan pitäisi ajaa tapiolalaisten etua. Kun em. purkamisista pidettiin asukastilaisuus, asukkailta kiellettiin kertomasta mielipiteitään, vain kysyä sai. Virkamies voi suuttua. Aiemmissa tilaisuuksissa yksikään Tapiolan asukkaista ei ole puoltanut Tapiolan tuhoamista.

Tapiolan on vankkaa kokoomuksen kannatusaluetta ja valtuuston enemmistö on kokoomuslaisia. Mutta Tapiolan tuho ei heitä kiinnosta.

Olen esittänyt, että Tapiolan Asukasfoorumi ja Kilta järjestävät asukastilaisuuden ilman virkamiehiä, että asukkaat voisivat esittää mielipiteitään ilman virkamiesten kontrollia. Myös moni Espoon ulkopuolinen asiantuntijataho ja mm Museovirasto vastustavat Tapiolan kansallismaiseman tuhoamista.

Juhani Hakala