web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Kulttuurin esto- ja liikunnan etujärjestöt Espoossa


Kulttuurin esto- ja liikunnan etujärjestöt Espoossa

Kuntien lautakunnat toimivat hyvin eri tavoilla. Joidenkin lautakuntien tärkein tehtävä on toteuttaa kaupungin säästötavoitteet omalla toimialueella. Toiset lautakunnat taas ovat alansa ”etujärjestöjä” jotka vastustavat toiminnan supistuksia. Edellistä tyyppiä edustaa Espoossa Kulttuurilautakunta, jälkimmäistä Liikuntalautakunta.

Nämä kaksi lautakuntaa ovat kakkosluokan lautakuntia, jotka eivät kiinnosta valtuutettuja. Yleensä vain puheenjohtaja tai  varapuheenjohtaja ovat kaupunginvaltuutettuja. Siksi jäsenet eivät tunne kunnallista päätöksentekoa ja valtuustossa ei ole ko lautakunnan määrärahojen puoltajia. Usein ainoa jäsenen ammattitaito on, että on ollut ehdolla vaaleissa. Virkamiehillä on suuri valta tällaisissa lautakunnissa. Kaiken sen vallan heille ovat siirtäneet luottamushenkilöille, jotka valittavat vallattomuuttaan.

Uima-, jää-, liikunta jne halleja on Espoossa 13 ja lisää on tulossa. Yksityiset hallit täydentävät tarjontaa. Liikuntahankkeet etenevät Espoossa, kuten edellä ilmenee. Omasta teatteritalosta päätettiin kaupunginhallituksessa jo 15 vuotta sitten, vaan eipä taloa. näy.

Espoossa on vain yksi kulttuurin kansainvälisesti arvostettu uudisrakennus, Kulttuurikeskus, jota nyt ollaan purkamassa Kulttuurilautakunnan hyväksynnällä. Siitäkin huolimatta, että kaupunginhallitus ja Museovirasto puoltavat suojelua. Teatteri ei tarvitse lautakunnan mielestä omia vessa, aula- eikä työtiloja henkilöstölle.

Paikallisella tasolla lautakunta katsoo, että lähes 60~000 asukkaan Espoonlahti ei tarvitse mitään kulttuuritilaa ja suunniteltu aluekirjasto on liian suuri. Soukan ja Kivenlahden kirjastoja ei korjata, jotta ne voidaan sulkea. Kivenlahti on jo suljettu.

Liikuntalautakunnalle kiitos Espoonlahden kuntosalista, jää- ja uimahalleista sekä lukuisista koulujen ja palvelutalojen halleista ja ulkokentistä sekä yksityisistä kuntosaleista.