web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Espoossa rakennetaan sutta

Espoossa rakennetaan sutta

Espoon koulujen homeongelmat ja rakennusvirheet ovat valitettavan tuttuja Espoon veronmaksajille. Tulee jatkuvasti uusia kouluja, joissa oppilaat ja opettajat kärsivät hengitysoireista. Koulujen lisäksi muiden suljettujen/suljettavien/purettavien rakennusten lista on pitkä: Viherlaakson terveysasema (HS 16.2), Kivenlahden kirjasto, Soukan kirjasto, Tapiolan uimahalli, Kulttuurikeskus, Marimekkotalo, Kaupungintalo jne jne. Tapiolassa on purettu monta toimintakuntoista rakennusta. Rakennuksissa rakennusvirheitä (mm. HS 9.12).  Veronmaksajilla on oikeus tietää, miksi kaupunki on laiminlyönyt em. rakennusten rakentamisen valvonnan.

Yksi kaupungin linja on jättää peruskorjaukset suorittamatta, jotta huoneisto voidaan sulkea, kuten kävi Kivenlahden kirjastossa ja on käymässä Soukan kirjastossa. Ihmetystä herättää se, että esim. Kivenlahdessa talo on muuten toimiva.

Tapiolassa Vesiputoustalon viereen ei voinut rakentaa teatteria, kun savikerroksen vuoksi tontille ei voi rakentaa. Nyt sinne rakennetaan korkeita asuintaloja.

Jää ihmettelemään millä ammattitaidolla Espoon virkamiehet suosittelevat luottamushenkilöille purkupäätöksiä.  Tapiolan uimahallin piti olla aivan korjauskelvoton ja sitä on korjattu monta kertaa. Museoviranomaisten vaatimuksesta tehtiin perusteellinen tutkimus. Suunnittelupäällikkö Martinsenin mukaan (HS 9.12) talossa on ”jonkin verran alkavaa alkalikiviainesreaktiota.” Sitä ei hänen mukaansa ole hälyttävässä määrin.  Täysin korjauskelvoton?

Juhani Hakala
Espoo