web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Pysäköintibyrokratia

Pysäköintibyrokratia                                                  2.2.20

Minulla on ollut sellainen harhakäsitys, että kunnallishallinto on luotu asukasta varten. Espoossa on tasan päinvastoin. Pysäköintibyrokratia on alkanut elää omaa elämäänsä ja asukkaat ovat sen käyttövoima. Kokoomusjohtoisessa kaupungissa kerrostaloalueilla pysäköinti on kielletty, ellei sitä ei ole erikseen sallittu.

Espoo on kuulemma kestävän kehityksen kaupunki. Espoossa kerrostaloalueilla asuntoyhtiöille kaavoitetaan liian vähän parkkipaikkoja. Ne täyttyvät, kun asukkaat tulevat töistä. Yöllä parkkipaikat ovat täynnä ja puolen tunnin turhan etsimisen jälkeen autoja jätetään jalkakäytäville, pihoille, jopa pelastusteille, asukkaiden paikoille jne. Onko tämä asukkaiden edun mukaista?

En tiedä lähelläni yhtään pysäköintipaikkaa, jossa saisi pitää autoa yli vuorokauden. Tarjolla on yleensä vain 4 tunnin paikkoja. Eläkeläisen ja sairaiden on pakko ajaa autolla 4 tunnin paikoilla kolme kertaa päivässä turhaa ajoa, jotta välttyisi sakoilta. Onko tämä ilmastoystävällistä? Entäpä pidemmät ulkomaanmatkat? Mistä vierailulle tulevien autolla paikka? Minusta tämä on silkkaa kiusantekoa.

Kuten tiedämme, Espoossa on hyvin kehittynyt pysäköinnin valvonta. Heillä on lista kouluista, tapahtumista jne, jonne Espoon tavan mukaan ei ole kaavoitettu riittävästi pysäköintipaikkoja. Tuottoisa bisnes.

Byrokraatit pistivät myös tiukasti hanttiin pitkään, kun asukkaat vaativat kaduille pysäköintimerkkejä. Aiemmin oli vain taajaman rajoilla huomaamaton aluepysäköintikielto. Pysäköintipäällikkö syyllisti tuolloin tyhmät asukkaat (LV 22.1.14), kun eivät huomanneet puskissa olevia merkkejä kaukana sieltä missä aikoo pysäköidä.

Valtuutetuista tilanne on katastrofaalinen. On ollut juhlapuheita ja työryhmiä. Mutta mitään ei uskalleta tehdä, kun virkamies voi suuttua. Suosittelen molemmille opintomatkaa Helsinkiin, jossa asukaspysäköinti toimii.