web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Luottamushenkilöt: ottakaa vastuu Tapiolasta


Luottamushenkilöt: ottakaa vastuu Tapiolasta                                   4.3.20

Vuosi sitten Tapiolan johtaja Mäkinen kertoi Tapiokan Killan tilaisuudessa, että Kulttuurikeskus (osittain) sekä Marimekkotalo puretaan. Purun suunnittelu on jo pitkällä samoin Marimekkotaloon liittyvä elokuvakeskuksen suunnittelu. Tämäkin siitä huolimatta, että ko. talot ovat toimenpidekiellossa koska niitä on haettu suojelluksi.

Kaupunginhallitus ja Museovirasto puoltavat suojelua. Laadin suojeluhakemuksen vuonna 2006. Nyt Ympäristöministeriö on palauttanut hakemuksen Elyyn, koska yksi suojelua puoltava lain edellyttämä lausunto oli jäänyt pyytämättä. Hakemus lähetettiin kokonaan uudelleen valmisteluun, ei pelkästään lausunnon hankkimiseksi.

Arkkitehtuurikilpailun ainoan asiantuntijajäsenen mukaan Kulttuurikeskus on Espoon Helmi. Hän vastusti purkua.

Tapiolan uimahallin tilanne on aivan sama. Killan kokouksessa Mäkinen kertoi, että uimahalli on korjauskelvoton. Tämäkään ei pidä paikkaansa, vaan edelleen tehdään tekemättä jääneitä selvityksiä. Ennakkotietojen mukaan halli ei ole korjauskelvoton (suunn. pääll. Martinsen HS 16.2). Hallin purkua ovat vastustaneet mm Museovirasto, Suomen Arkkitehtiliitto, ja Espoon kaupunki asukkaineen (LV 4.3). Niinpä, kenellä Tapiolassa on valta?

Asukkaat ja asukastilaisuuksiin kutsutut professoritason asiantuntijat ovat yksimielisesti vastustaneet purkuja. Tästä viisastuneena Mäkinen kielsi asukkaita esittämästä mielipiteitä Killan kokouksessa. Kuntalain mukaan valtuusto vastaa, että asukkaiden mielipiteet otetaan suunnittelussa huomioon. Vastaako?