web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Kulttuurivihaa Espoossa?


Espoo teki todella hyvän tuloksen viime vuodelta. Siitähän Espoossa luonnollinen johtopäätös on, että miljoona pois kulttuurilta, tilanteessa, jossa Koronan näivettämä kulttuuri tarvitsee tukea. Kyseessä on maan koulutetuin ja rikas kaupunki.

Kaupungissa on tasan yksi Kulttuurin uudisrakennus, Kulttuurikeskus, joka nyt puretaan osittain. Liikuntahalleja on kohta parisenkymmentä. Ne kaikki ovat varmasti hyvin tarpeellisia, arvostelen vain sitä, että Kulttuurihankkeet eivät etene Espoossa. Kun Kulttuurilautakunnan puheenjohtajana ajoin WeeGeen ja Emman perustamista, olin monta kertaa puhuttelussa. Rahat olivat pois milloin liikunnasta, kouluilta milloin  terveydestä.
Kaupungin johdon syleilyssä moni miesten joukkue on pudonnut liigoistaan ja tehnyt konkursseja. Mutta avustukset juoksevat. Naiset ovat maan- ja maailmantasoa, paljon pienemmällä rahalla. Espoossa sanotaan, että onhan Helsingissä kulttuuria. Onhan siellä urheiluakin ja paljon parempaa joukkueurheilua.

Tampereella ja Turussa on kaksikin valtakunnan tason teatteria ja paljon muita kulttuurilaitoksia. Espoon teatterin tilanne on muuttunut farssista tragediaksi. Jonain vuonna päättäjien mukaan teatterin paikka on Tapiolan kunniapaikalla, koska se on kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtonisesti paras paikka. Seuraavana vuonna kaupunginhallitus oli sitä mieltä samoin perustein, että paras paikka on maan alla. Teatterin tontti kun on savea, eikä sille voi rakentaa. Nyt samalle tontille rakennetaan korkeita kerrostaloja.

Teatterille on luvattu sali ilman yleisö- ja henkilökunnan työtiloja ja tarvittavia varastoja. Espoossa tällaiset lupaukset teatterille on petetty moneen kertaan. Kulttuurin kannattajia ei valtuustosta juurikaan löydy. Teatterin omaa taloa vastustivat myös Kulttuuritoimi ja – lautakunta. Tosin valtuutetut ovat siirtäneet lautakuntien todellisen päätösvallan virkamiehille.

Kokoomuksella on Espoossa valta, mutta kulttuurin vihaajia on tasaisesti kaikissa puolueissa enemmistönä. Löytyisiköhän valtuustoehdokkaaksi, joku kulttuuria arvostava?