web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Näennäisdemokratiaa Espoossa?

Näennäisdemokratiaa Espoossa?                         15.4.21

Tällä palstalla on ollut jatkuvasti kannanottoja liian tiivistä uus- ja täydentämisrakentamista vastaan. Erityisesti kritiikki on kohdistunut Tapiolan keskuksen tuhoamiseen.

Tapiolan asukastilaisuuksissa yksikään asukas ei ole puoltanut virkamiesten ehdotuksia. Kutsutut  puolueettomat asiantuntijat ovat tukeneet asukkaita. Tilaisuuksissa on ollut 1-3 voivottelevaa valtuutettua, jotka kuitenkin äänestivät tuhoamisen puolesta. Kulttuurikeskuksen ja uimahallin purkamista esitelleessä tilausuudessa ilmoitettiin asukasyhdistyksen puheenjohtajan suulla, etteivät asukkaat saa esittää mielipiteitä, vain kysyä. Tämä on yksiselitteisesti Kuntalain vastaista. Tarkoitus ei ole, että asukasyhdistyksistä tulee virkamiesten käden jatkeita, vaan niiden pitää aktiivisesti vaikuttaa, että asukkaita kuullaan tilaisuuksilla, julkisuudella, päättäjiin vaikuttamalla tiiviillä yhteistyöllä heidän kanssaan, delegaatioilla, kannanotoilla jne jne. Keinoja on paljon, jos tahtoa olisi. Tästä on hyvä esimerkki miten asukkaat saivat estettyä Tapiolan uimahallin purun.

Länsiväylän artikkeli kuvaa tilannetta hyvin (Suur-Tapiolassa eniten päättäjiä, 10-11.4). Artikkelin mukaan Suur-Tapiolassa on Espoon viidestä suuralueesta eniten valtuutettuja 35 %. Heistä lähes 80 % edustaa vihreitä ja kokoomusta. Tapiolan keskustaa ei olisi voitu tuhota ilman heidän ääniään.  

Oman asuinalueen asukkaiden mielipiteiden kuuntelu ja heidän etujensa ajaminen unohtuu liian usein heti vaalien jälkeen. Päätös uudelleenvalinnasta on äänestäjän.