web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Vieraskieliset ongelma?

Vieraskieliset ongelma?

Perussuomalaisten Henna Kajavan (FM, Länsiväylä 7.8)) mukaan vieraskielisten kasvuon vakava uhka Espoon taloudelle. Se miten hänestä vieraskieliset ovat uhkaluontoarvoille jää perustelematta.

Persut näköjään laajentavat viha-alueensa rajoja: kaikki vieraskielisetja ulkomaalaistaustaiset. Kajava ei mitenkään erottele vieraskielisiä, kaikkimaahanamuutto on pahasta. Aiemmin vihan kohteena olivat vain kehitysmaista jasota-alueilta paenneet.

Miten Espoon taloutta uhkaa Otaniemen vieraskieliset opiskelijattai IT-yritysten vieraskieliset huippuammattilaiset? Moni espoolaisfirma saa vieraskielisistäja korkeasti koulutetuista kipeästi kaipaamaansa helpotusta huutavaantyövoimapulaan.

Kun muistaa miten rajusti Persut vastustivat pakkoruotsia jamuutenkin ruotsin opetusta, niin heistä ilmeisesti ruotsin kieli kuuluu pannaanjulistettuihin vieraisiin kieliin. Perussuomalaisten kannattaisi lukea tältäosin Perustuslakia. Myös pykälän 1 osalta, jossa ei puhuta kantasuomalaistenperusoikeuksista vaan ihmisarvosta. Sitä ei sidota mihinkään yli-ihmistä edustavaankansallisuuteen

Maahanmuutto ei ole uhka hyvinvointivaltiollemme.Maahanmuutto on edellytys hyvinvointivaltiolle. Talous tarvitsee työvoimaa.Työvoimapula uhkaa jo vakavasti sairaala- ja muuta hoitoalaa. Minusta tämä, josmikä uhkaa hyvinvointivaltiota.

Puheenvuoro oli varmaan tarkoitettu ärsyttämään Espoonkokoomusta, tulevaa hallituskumppania, joka on vähän kompuroinut näissäasioissa. Kajava kysyy uskaltaako kokoomus puolustaa pientä Suomea, vaikkaEU:ta uhmaten? Vähän siihen tarvittaisiin kannatusta lisää. Ehkä sitä tuleepersuilta