web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Järki ja asukkaat voittivat Tapiolassa

Meni Hesariin                                           13.9.21

Järki ja asukkaat voittivat Tapiolassa

Tapiolan asukastilasuksissa asukkaat ja kaupungin virkamiehet ovat olleet jatkuvasti napit vastakkain. Jopa niin, että asukkailta kiellettiin yhdessä yksiselitteisesti Kuntalain  tilaisuudessa oikeus esittää mielipiteitä.
Asukkaat pelastivat uimahallin. Uimahalli on ollut monta vuotta suljettu, koska virkamiesten mukaan se on korjauskelvoton. Asukkaiden painostuksen jälkeen suoritettiin ulkopuoline tutkimus, jonka mukaan hallissa on vain vähän alkavaa korroosiota. Halli korjataan.

Teatteria on suunniteltu asukkaiden vastustuksesta huolimatta maan alle ja Kulttuurikeskus tullaan purkamaan sen keskeisiltä ja kauneimmilta osiltaan. Nyt yllättäen huomattiin, että maan alle rakentaminen onkin kallista ja Kulttuurikeskuksella onkin arkkitehtonista ja kaupunkikuvallista merkitystä.

Asukkaat ovat kärsineet vuosia, kun uimahalli on ollut suljettuna väärin perustein. Kuinka paljon on maksanut 7 vuotta kestänyt teatterin suunnittelu maan alle arkkitehtuurikilpailuineen? Ketä varten kaupunki on?
Tapiolan keskuksessa mutta muuallakin Espoossa tonttien rahastamisen himo on ensisijalla, eivät kaupunkikuvalliset ja kulttuuriset arvot. Onneksi saimme pelastettua edes osan kansallismaisemaa.

P.S. Ajoin nyt toteutuvaa ratkaisua. Minun käskettiin erota teatterin kannatusyhdistyksen hallituksesta, kun ajoin teatteria maan päälle. Teatterusäätiö ajoi teatteria maan alle ja kulttuuriksuksen purkamista.