web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Revitty Kivenlahti

Meni Länsiväylään

Revitty Kivenlahti                                      13.9.21
 
Lehden pääkirjoituksessakäsiteltiin rakennustöiden repimää Soukkaa. Aivan samanlainen tilanne on Kivenlahdessa.Katuja revitty auki, eikä mitään tapahdu.

Otetaanesimerkiksi Merivirta. Se kaivettiin auki vuosi sitten, kuukausiin ei ole tapahtunutmitään. Liikenteen opastus on ala-arvoista. Jalankulkijat kävelevät isolleparkkikselle ajotiellä, kun eivät löydä kaukana olevaa jalkakäytävää. Autot ajavatnokikkain puuttuvien liikenteenjakajien vuoksi. Pahin tilanne on apteekinkohdalla. Liikennettä ei ohjata jalkakäytävältä takaisin ajotielle, vaan autot jatkavatjalkakäytävällä. Väistämissäännöt antavat etuajo-oikeuden sivukadulta tulevilleja odottavat autot tukkivat pääkadun. Tiessä on syviä kuoppia, auton pohja ottaamaahan. Nyt Kivenlahdentien risteyksessä uusi kiertotie on pölisevää hiekkaa,jonka tuuli puhaltaa viereisen kerrostalon huoneistoihin. Alueella parikaivuria siirtelee hiekkakasoja hitaasti paikasta toiseen. Kesällä kun ikkunatolivat auki, häiritsevä meteli alkoi klo 07.

Kyllähänpuutteita korjataan asukkaiden valitusten vuoksi, muta miksi ei alun alkaenkaanole tehty kunnolla? Kaupunkiympäristössä on yksi suunnittelun lähtökohta oltavase, etteivät työt tuota kohtuutonta ja liian pitkäkestoista haittaa lähiympäristönasukkaille. Työ olisi tehty vuodessa kunnon suunnittelulla.

En vastustakatutöitä. Kyse on siitä, että asumisviihtyisyyden, vaaratilanteiden, liikenneongelmien,pölyn, metelin jne vuoksi työt tulisi suorittaa nopeasti ja tehokkaasti.

JuhaniHakala