web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Teatteri ja Perussuomalaiset


Teatteri ja Perussuomalaiset                    26.9.21


Valtuutettu Henna Kajava (ps) (LV 25-26.9) arvostelee Länsiväylän esittelemää Kaupunginhallituksen päätöstä rakentaa teatteritalo.

Yhdistyslain mukaan arvosteluoikeuden säilyttää vain äänestämällä vastaan ja jättämällä eriävä mielipide. Perussuomalaiset äänestävät kaupunginhallituksessa teatteritalon puolesta ja nyt Kajava sanoo, etteivät olleetkaan päätöksen takana.

Kulttuurilautakunnan puheenjohtajana törmäsin Emmaa perustettaessa jatkuvasti Kajavan esittämiin väitteisiin. Heti sanon, että minulle liikunta ja kulttuuri ovat yhtä tärkeitä.  Yleisin väite on, että kulttuuri on liian kallista, se ei tuota mitään ja vie rahat lapsilta ja sairailta. Liikunnan rahat eivät ole pois mistään. Vastaan, että sen lisäksi, että kulttuuri kehittää aivoja, se tuo siihen investoidun rahan kaksinkertaisena takaisin. Väkilukuun suhteutettuna Espoon teatteriavustus on ollut ylivoimaisesti suurten kaupunkien pienin.  Espoossa on 15 hyvin tarpeellista liikunta- ja uimahallia. Kulttuurin ainoa uudisrakennus, Kulttuurikeskus, on odottanut remonttirahaa jo 20 vuotta.

Kajavan vastustaa omaa teatteritaloa mm. teatterin ja kulttuurikeskuksen väliin tulevan katoksen vuoksi. Hän esittää teatteritilan vuokraamista. Teatterille sopivia tiloja ei ole tarjolla, ja onko järkevää investoida kymmeniä miljoonia vuokatilaan? Kajava esittää kulttuurikeskuksen ja teatterin toiminnan yhteensovittamista. Tällöin Kulttuurikeskuksen mm. lapsiin kohdistuvaa toimintaa pitäisi lopettaa paljon.

Kajava puhuu laitosteatterista. Espoon teatterilla ei ole yhtään palkattua näyttelijää. Samoin hän epäilee teatterin tulevaisuutta. Espoon Kansainvälinen teatteri tuo Suomeen uusimmat kansainväliset virtaukset, jota koko maan teatteriammattilaisetkin tulevat katsomaan.