web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Kahdenlaisia lautakuntia

Kahdenlaisia lautakuntia                                                                27.10.21

Lautakunnat voidaan jakaa kahteen kategoriaan. Toiseen katergoriaan kuuluvat lautakunnat ajavat oman vastuualueidensa asioita keskushallintoon päin (Liikuntalautakunta, Lila), ovat alansa ”etujärjestöjä” myös puolueissaan. Toinen kategoria taas ajaa keskushallinnon supistustavoitteita omalla toimialallaan (Kulttuurilautakunta, Kula). Kuten tälläkin palstalla on nähty, kulttuurilautakunta on nyt lopettamassa lähikirjastoja, vaikka sen pitäisi toimia päinvastoin.

Liikunnassa syntyy jatkuvasti ja sinänsä kiitettävästi liikuntahalleja - omia ja tuettuja. Tosin liikuntaa tukeneita poliittisia luottamushenkilöitä on viroissa kaupungin johdossa ja liikuntatoimessa, mikä aina edistää asioiden kulkua.

 Kokoomus ja sen käskyläispuolueet painottavat kaupungin kulukuria, jota Kula kiitettävästi noudattaa. Esim. Soukan ja Kivenlahden kirjastoissa peruskorjaukset jätettiin tekemättä ja tilat päästettiin tarkoituksella huonoon kuntoon. Kivenlahden kirjasto jo suljettiin ”korjauskelvottomana” vaikka talon kaikissa muissa huoneistoissa on toimintaa. Kula poisti aikanaan Lippulaivasta Espoonlahden ainoan kulttuuritilan.

Luottamushenkilöt ovat kyllä itse siirtäneet lautakuntien päätösvaltaa virkamiehille. Mutta on lautakunnilla edelleen valtaa, jos ne vain haluavat sitä käyttää.

Kula on ”kakkosluokan” lautakunta, joka ei kiinnosta valtuutettuja. Kulassa ei ole yhtään valtuutettua, toisin kuin Lilassa. Ainakin puheenjohtajan pitäisi olla valtuutettu, jotta edes joku puolustaisi valtuustossa lautakunnan budjettia. Kula on palkintopaikka vaaleissa mukana olleille, jotka eivät menestyneet. Kulttuuri-ihmisiä ei voi nimetä, kun hehän edistäisivät kulttuurin asiaa. Siksi minäkin jouduin pois.