web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

VAALEISSA ON KYSE ARVOISTA

VAALEISSA ON KYSE ARVOISTA

Soukka-Seuran mukaan halveksin asukastyötä, kun vaadin päivä- ja hoivakotitontin irrottamista seuran valituksesta, että  rakentaminen voitaisiin aloittaa.  Kyse on arvoista - siitä mikä on tärkeintä.  Espoossa on viime valtuustokaudet noudatettu kovaa kokoomus- ja RKP-vetoista liike-elämäkeskeistä politiikkaa.

Luonnollisesti kokoomuslaiset ovat toista mieltä. Otetaanpa siksi muutama esimerkki. Joka vuosi ovat kaupungin tulot ylittyneet n. 300 miljoonalla, nyt puhutaan 600 miljoonasta, eli Espoolla olisi varaa pistää peruspalvelut kuntoon. Kuitenkin veromme rahastoidaan pois peruspalveluista. Taas on puhuttu uudesta rahastosta.

Espoo on lähes kaikissa peruspalveluissa tehdyissä  asukaskohtaisissa vertailuissa viimeinen suurista kaupungeista (pl. koulut). Espoonlahdessa pitäisi päästä lääkäriin 10 päivässä, mutta ei pääse, kun ei ole palkattu riittävästi henkilökuntaa. Noin puolet lääkäreistä on vakituisia. 15 erityislastentarhanopettajasta vain 3 on pätevää. Luokkatiloja puuttuu 30 luokan verran. Neljältä koululta puuttuu Espoossa tilat. Opettajapula on tosiasia. Kun Espoo maksaa huonointa palkkaa pääkaupunkiseudulla tulee pula jatkumaan varsinkin kun ei ole tarjolla asuntojakaan. Espoossa yli 80 % kaupungin työntekijöistä kokee stressiä, koko maan keskiarvo on 60 %.

Espoo kehuu päivähoidollaan. Kuitenkin vielä elokuussa 200 espoonlahtelaista lasta kävi tarhassa muualla. Rikas Espoo sai päivähoidon kuntoon viimeisenä koko maassa. Syy oli se, että oikeisto päätti, että 50 % pitää olla yksityistä tuotantoa. Kun yksityisiä päiväkotiyrittäjiä ei löytynyt, ei kaupungin paikkojakaan saanut rakentaa. Kaupungin päiväkodeissa oli jonoa ja yksityisissä vapaita paikkoja.

Kyse on arvoista.  Espoolla on varaa rakentaa peruspalvelut pääkaupunkiseudun tasolle, mikä on kaupungin strategiassa. Paljon köyhempi demarijohtoinen Vantaa hakkaa Espoon peruspalveluissa mennen tullen. Espooseen tarvitaan ihmiskeskeisiä arvoja politiikkaan.

Juhani Hakala
Valtuutettu (sd)