web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Citycon: lippulaiva auki!

Citycon: lippulaiva auki!                               9.12.15

Citycon aikoo sulkea Lippulaivan ostoskeskuksen kolmeksi vuodeksi laajennuksen vuoksi. Ja aivan sopivasti samaan aikaan valmistuu saman omistajan Ison Omenan laajennus. Eli Lippulaivan asiakkaat halutaan ohjata Omenaan varmistamaan laajennuksen kannattavuus. Tämä lienee syy miksi Lippulaivan laajennusta on jatkuvasti lykätty.

Lippulaivan vuokralaisille aiheutetut tappiot ovat paljon suuremmat kuin mitä Citycon säästää rakentamisessa sulkemalla Lippulaivan. Tulojen loppuminen tulee aiheuttamaan monen pienyrityksen konkurssin. Ja viereiselle S-marketille valtavan myynnin lisäyksen.

Kaupungin johto on luvannut tukea Espoonlahden palveluja. Kaupungin käsityksen mukaan se tapahtuu sulkemalla suuralueen ainoa Alko, kaksi suurta ruokakauppaa ja kymmeniä erikoisliikkeitä. Myös apteekki suljetaan, kuten Kivenlahdenkin apteekki Metron tieltä.

Monet näistä liikkeistä menettävät pysyvästi asiakkaitaan Matinkylään, mikä aiheuttaa jatkossakin konkursseja. Kun metro kulkee Kivenlahteen, on sama meneekö samalla hinnalla asioille Omenaa tai Lippulaivaan. Mieluummin sinne, missä on enemmän palveluja.

Asiakkaat voisivat äänestää rahoillaan, mutta Citycon on monopooliasemassa, koska sillä on molemmatta Espoonlahtelaisia palvelevat ostoskeskukset. Ja se käyttää tätä tilannetta härskisti hyväkseen. Cityconilla on varaa pilata suhteensa espoonlahtelaisiin asiakkaisiinsa.

Juhani Hakala