web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Teatteritalo Espooseen

Teatteritalo Espooseen                  7.9.15


Länsiväylässä (3.6) kaupunginteatteritalon valmistelutyöryhmän virkamiespuheenjohtaja ilmoitti, ettei Tapiolaan tule teatteritaloa, tulee uusi kulttuuritalo lähes kulttuurikeskuksen viereen. Taloon tulee vain osa teatteria, lavasteetkin pitää raahata jonnekin muualle näytelmien välissä.

Kun olin kulttuurilautakunnan puheenjohtaja 2000-luvulla puhuttiin 3 T-hankkeesta: tiede (Otaniemi), tekniikka (Keilaniemi) ja taide (Tapiola). Otaniemi on laajentunut (kauppatieteet) samoin Keilaniemi. Kummassakin vierailee paljon ulkomaalaisia. Espoon Suomen ainoan kansainvälisen teatterin piti palvella myös näitä kävijöitä ja metron myötä koko pääkaupunkiseutua. Teatteritaloa pidettiin Espoon osuutena 3 T-hankkeessa.

Nyt yksi virkamies on huolissaan, miten Kulttuurikeskukseen saadaan riittävästi käyttöä, kun teatterilta vapautuu n 60 iltaa. Toinen virkamies on rakentamassa viereen uutta kulttuurikeskusta.

Espoon strategian mukaan kaupunkia kehitetään tasapuolisesti. Tapiolassa on jo nyt kulttuuritilaa kymmeniä tuhansia neliöitä. Espoonlahdessa on 0 neliötä.

Tulkoon vaan teatteritaloon kulttuuritilaa, mutta kyllä kulttuuria imagossaan vaalivan Espoon on saatava teatteritalo, johon saadaan riittävät ja toimivat tilat teatterille. Kulttuuritaloja on joka kaupungissa, niillä on vetovoimaa vain oman kaupungin asukkaille. Tuntuu siltä, että Espoon ulkopuolella arvostetaan Kansainvälistä teatteria, mutta täällä ei osata hyödyntää sitä kaupungin imagotekijänä.

Juhani Hakala