web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Tylsää vai teatteria?

Tylsää vai teatteria?

Tapiolan asukasfoorumi 9.3.16 teatteritaloasiassa

Paikalliset asukasfoorumit ovat virallisia Espoon kaupungin paikallisia asukasdemokratiaelimiä. Niiden tarkoitus on mahdollistaa asukkaiden vaikutusmahdolliset kaupungin päätöksentekoon. Virkamiehillä on velvollisuus tulla kertomaan asukkaille tulevista suunnitelmista ja päätöksenteon perusteluista. Siksi on alle kaiken arvostelun, ettei tekniseltä toimialalta kukaan pyynnöistä huolimatta ei suostunut saapumaan paikalle ja kulttuurijohtajakin poistui oman esityksensä jälkeen, eli paikalla ei olut yhtään kaupungin virkamiestä, jotka olisivat kuunnelleet asukkaita. Onneksi paikalla olivat Länsiväylän ja Tapiola-lehden toimittajat, jotka toivottavasti kertovat ylimielisistä virkamiehistä.

Osanottajia oli runsaasti ja kaikki olivat samaa mieltä: teatteritalo Vesiputoustalon viereen!

Kulttuurijohtaja puhui laveasti kulttuurista Espoossa ja sivusi Foorumin aihetta muutamalla sanalla. Ne sanat olivat, ettei saa puhua teatteritalosta vaan teatteritilasta. Kulttuurikeskuksen remonttiin ei saada rahaa, ellei yksityisoikeudellinen teatterisäätiö luovu tavoitteestaan maanpäällisestä teatteritalostaan!

Teatterisäätiön puheenjohtaja Olli Männikkö torjui lennokkaasti kulttuurijohtajan väitteet siitä, että nyt vasta tapahtuu, kun virkamiehet ovat vaihtuneet. Männikkö muistutti tapahtumista viimeisen 25 vuoden aikana. Uutisenarvoinen asia on se, että talon rakentaminen maan päälle maksaa 48 milj € ja maan alle 44 milj €, johon lisätään kulttuurikeskuksen korjaus 2 milj €, eli ero on 1 %!!!

Ollin mukaan kun he vierailivat kulttuurin monitoimikeskuksessa Lontoossa niin, sen johtaja sanoi, että älkää vain koskaan rakentako Espooseen  vastaavaa keskusta. Hänen mukaansa kulttuurijohtajan väite, ettei maan päälliseen hankkeeseen saada ulkopuolista rahaa, ei pidä paikkaansa. Tarjokkaita investoijia on kyllä tulossa, mutta asia ei etene kaupungin toimien vuoksi.

Kaupungin teknistä sektoria  edusti kaupunginsuunnittelulautakunnan varajäsen Rainer Lahti, joka kertoi, että maanalainen ratkaisu on monissa kohdin Rakennuslain vastainen. Hän totesi, että Kaupunginsuunnittelulautakunnan asemakaavapäätöstä Vesiputoustalon viereen ei ole tuotu valtuuston, vaikka kaava päätettiin jo vuosi sitten. Onko tämäkään demokratiaa?

Keskustelu oli runsasta ja se oli hyvää.

Parempi tilaisuus kuin moni muu huonompi.