web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Salailua, ylimielistä, vähättelevää


Meni Länsiväylään.                  15.5.16


Salailua, ylimielistä, vähättelevää

Näin kuvailisin teatteritalon valmistelua. Espoossa valitetaan kaavavalmistelusta naapureita enemmän (HS). Olisiko vika valmistelussa? Espoossa tuntemattomia ovat sellaiset käsitteet kuin avoimuus, läpinäkyvyys ja vuorovaikutus.

Projektipäällikkö Mäkisen mukaan Tapiolan Killan tilaisuudessa ja alla esittämäni ajatukseni olivat ”täyttä harhaa”, mutta hän ei kumonnut yhtään väitettäni. Harhaisia ovat siis myös ne valtuutetut, jotka allekirjoittivat Leena Luhtasen valtuustokysymyksen samasta asiasta. Virkamiehet kieltäytyvät tuomasta valtuustoon jo 2 v. käsittelyä odottanutta kiireellistä Vesiputoustalon kaavaa,

Virkamiehet aloittivat poliittisten päätösten vastaisesti ja salaa kulttuurikeskuksen maanalaisten tilojen valmistelun. Ne riittävät vain vierailijoille - ei omille tuotannoille. Tämä tietää teatterin alasajoa.

Tilapäällikkö Slätiksen mukaan rahoitus löytyi maanpäälliselle teatterille. Slätis sai potkut, eikä rahoitusta enää löydykään. Maanalainen vaihtoehto on kuulemma ”kulttuuriväen hanke” = 3 kulttuurivirkamiestä.

Mäkisen mukaan edelleen on suunnitelmissa repiä kulttuuritori, kulttuurikeskuksen altaan puoleinen julkisivu sekä rakentaa Tapiolan kirjasto maan alle. Tämä herätti vastusta Killan kokouksessa. Asukasfoorumi oli yksimielinen: teatteri maan päälle. Kuntalain edellyttämää asukkaiden ja asianomaisten (Teatterisäätiö) kuulemista on rikottu räikeästi. Kaikki pitää selvittää itse eikä kunnon vastauksia saa.

Kaupungin on tarkoitus tuhota professori Sipisen päätyö ja Espoon kaupunkikuvallisesti arvokkain miljöö.  Sipiseltä ei ole pyydetty lausuntoa.

Jaostolle annettiin yksiselitteisesti väärää tietoa kustannuksista, valmistumisaikataulusta ja rahoituksesta, tontin rakennuskelpoisuudesta jne. Vuodessa Ervin Tapiolasuunnitelman sopivin paikka putosi maan päältä maan alle. ”Puolueettomaan” valmisteluryhmään nimettiin vain maanalaiseen ratkaisuun sitoutuneet.

Lausunnoista osa on 5 vuotta vanhoja, jolloin ei ollut olemassa maanalaista vaihtoehtoa. Ne taas joilta tiedetään nyt pyydetyn lausunto, kannattavat Vesiputoustaloa.

Vesiputoustalo tapahtuisi ulkopuolisena investointina, rahoittajia löytyy.  Ratkaisulla teatterin avustus nousisi kaupunkien keskitasolle.  Maanalaiseen ratkaisuun tuskin kaupungilla on varaa.

 Juhani Hakala

Kaupunginteatterin kannatusyhdistyksen hallituksen jäsen

 

.