web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Länsiväylän päätoimittajalle

Jos ei julkaista, lähtee valitus julkisen sanan neuvostoon

ARVOISA PÄTOIMITTAJA

Pääkirjoituksessanne otsikko ”Riita kaataa Espoon teatterin” taitaa mennä uhkailun puolelle: jos ette päätä niin kuin minä haluan, lopetetaan Espoon teatteri. Kuulun mielestänne uhoajien luokkaan, en realisteihin. Katsotaanpa.

Puhutte ”kaavaillusta” monitoimitalosta. Tällainen kuvio oli vuosi sitten, nyt puhutaan vain teatteritalosta - myös poliittisten elinten pöytäkirjoissa. Sanotte, että ulkopuolista rahoittajaa ei löytynyt hotelli- ja kongressikeskuksen osalta. Eli siis teatteritalolle löytyi rahoittaja. Se on fakta.

Mielestänne ainoa vaihtoehto teatterille on Kulttuurikeskus tai Emman läheisyys. Tämä on sikäli outoa, että Kulttuurikeskuksen ympäristöä on haettu suojelukohteeksi, mikä pysäyttää kaikki työt, kunnes Ympäristöministeriö vahvistaa suojelun. On rikoslaissa mainittu rikos, jos suojelualueeksi haettua aluetta puretaan tai rakennetaan.

Viittaatte, että teatterin tulevaisuudesta päättää valtuusto ja otatte tiukasti kantaa Vesiputoustaloa vastaan. Kaupunginhallituksen jaosto marraskuussa ja viime valtuusto (Arviointikertomuksessa) edellyttävät, että sekä Kulttuurikeskus ja Vesiputoustalo selvitetään tasapuolisesti. Tämä selvitys ei vielä ole julkinen, joten lehdellänne lienee salaista tietoa, esityksen sisällöstä. Eiköhän odoteta. että valtuusto käsittelee asian, sekä kyseenalaisista menettelyistä tehdyn valtuustokysymyksen.

Väitätte, että Museovirasto tulee alueen asuntorakentamista ei teatteritaloa. Tiedustelen mihin tieto perustuu? Museovirasto ei vahvista tietoa. Toivon tähän oikaisua lehdessänne. Tai sitten julkaisette lausunnon.

Puhutte laatikkomaisesta teatteritalosta. Se on tietysti Teidän käsitys rakennusarkkitehtuurista. Kulttuurilautakunta on päättänyt arkkitehtuurikilpailun järjestämisestä.

Tuette vain vierailuteatteria, eli oma tuotanto lopetetaan ja henkilöstö irtisanotaan. Tämä on Espoon kaupunginteatterisäätiön sääntöjen vastaista ja Espoon kaupunki on yksi allekirjoittajista.

 

Juhani Hakala

Epärealistinen teatteriuhoaja