web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Tapiola hiipuu

Tapiola hiipuu                            6.9.16

Tapiola on ollut remontissa vuosikaudet. Espoolaiset välttävät Tapiolaa liikennekaaoksen vuoksi. Metroradan varrella Omena kaksinkertaistuu. Lippulaiva ja Ala-Kivenlahden ostari rakennetaan aivan uusiksi ja suuriksi. Miksi siis enää mennä Tapiolaan, kun on opittu käymään Omenassa, jossa kaikki palvelut ovat lähellä ja sisällä?

Tapiolan lisääntyvien liikkeiden vetovoima hiipuu, ellei kaupunki tee mitään Kulttuuripuolelle voitaisiin luoda houkutteita, jotka toisivat liikkeisiin asiakkaita. Pokemonissakin pitää maksaa houkutteista.

Mutta kaupunki toimii juuri päinvastoin. Teatteri piilotetaan maan alle ja toimintaa supistetaan. Kansainvälistä arvostusta saanut Kulttuurikeskus puretaan osittain Keskusaltaan puolelta, kirjastokin viedään maan alle. Kulttuurikeskus on täynnä ja remonttikunnossa.

Kyse on kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta alueesta. Tapiola on rajussa remontissa. Ainoa jäänne Ervin Tapiolasuunnitelmasta ja ainoa säilynyt osa Tapiolaa on juuri Kulttuurikeskuksen ympäristö. Ei enää kauan, jos virkamiehet saavat tahtonsa läpi ja tahdottomat luottamushenkilöt siunaavat virkamiesten tahdon, vaikka aluetta on haettu suojeluun.

Näyttävä kansainvälisen teatterin rakennus ja säilytetty kulttuuriympäristö olisivat varmasti vetovoimatekijöitä, kun Marriot-hotelli harkitsee Tapiolaan rakentamista ja asiakkaidensa viihtymistä. Hotelliasiakkaat eivät tule kauppojen vuoksi.

Juhani Hakala