web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Teatteri kulttuurikeskuksen yhteyteen

Teatteri kulttuurikeskuksen yhteyteen  12.6.17

Kaupunginhallitus ja Kulttuurilautakunta ovat kesäkuussa päättäneet rakentaa teatterin maan alle Kulttuurikeskuksen viereen jalkapallokentän suuntaan. Tässä vaan on sellainen lievä ongelma, ettei kumpaakaan elintä ole Kuntalain mukaan olemassa. Niiden toimikausi päättyi toukokuun lopussa, eikä uusia elimiä ole valittu. Tämähän on liian iso asia antaa uusien valtuutettujen päättää. Teatterin sijainti päätettiin esittelijän muutoksin, joita ei ole kirjattu pöytäkirjaan, eli mitä ko toimivallattomat elimet oikein päättivät? Päättäjille ei kerrottu edes sitä, että Kulttuurikeskus ympäristöinen on toimenpidekiellossa ja on haettu suojeltavaksi.

Entisenä kulttuurilautakunnan puheenjohtajana tiedän Kulttuurikeskuksen tilanpuutteet. Nykyiset toiminnatkaan eivät mahdu sinne kunnolla. Teatterin henkilökunnalle ei ole osoitettu työtiloja ei kulttuurikeskuksesta, eikä maan alta. Väliaikatarjoilu tapahtuu nyt ja tulevaisuudessa eteistiloissa koska ravintola on liian pieni. Kirjaston tilanpuutteen vuoksi pitää Kulttuurikeskuksen yksi seinä purkaa keskusaltaalle päin ja tuhota arkkitehdin tärkeänä pitämän vesiputous ja amfi.

Espoo väittää noudattavansa kestävää kehitystä Miksi rakentaa valmiiksi liian ahdasta?. Käytännön järki sanoisi, että jos teatteri on Kulttuurikeskuksen vieressä niin teatterin sisäänkäynti olisi maan päällä. Sen yhteyteen voisi rakentaa kunnon ravintolatilat, jotka nyt puuttuvat. Teatterin henkilökunta saisi työtilat maan päälle ja Kulttuurikeskus saisi lisätilaa. Kirjasto voisi laajeta nykyiseen eteis- ja ravintolatilaan, niin seiniä ei tarvitsisi purkaa. Tai se voisi saada uudet tilat uudisrakennukseen ja vapauttaisi samalla valtavasti tilaa Kulttuurikeskuksesta.