web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Kokonaisvaltaista suunnittelua Tapiolaan!

Kokonaisvaltaista suunnittelua Tapiolaan!    2.9.17

Tapiolan kirjastolle on etsitty toimivampia tiloja 15 vuotta. Nyt on päätetty kaivaa kirjasto maan alle ja purkaa osa kulttuurikeskusta. Tämä ei muuta mitenkään tosiasiaa, että kulttuurikeskuksessa on ollut pitkään kova tilanahtaus.

Nyt viereen rakennetaan teatterirakennusta. Teatterin henkilöstö ja lavasteet siirretään jonnekin muualle, sillä niitä tiloja ei tule teatterin yhteyteen.

Tapiolassa tehdään jatkuvasti tilkkutäkkimäisiä päätöksiä. Ongelmia ei pystytä näkemään ja ratkaisemaan kokonaisvaltaisesti. Seurauksena kustannukset kasvavat, vaikka tavoite on päinvastainen. Kun tilat eivät riitä, ihmisiä siirrellään ympäri kaupunkia ja aivan eri paikkaan missä itse työ olisi.

Eikö olisi järkevintä siirtää kirjasto maan päälle uuteen teatterirakennukseen? Näin vapautuisi valtavasti tilaa kulttuurikeskuksesta siellä jo toimiville, esim.  arvostetulle musiikkiopistolle - lapset voittaisivat.

On aivan järjetöntä siirtää teatterin henkilöstö muualle kuin teatteritalon yhteyteen. Kulttuurikeskus tarvitsisi myös kunnon edustuskelpoisen ravintolatilan.

Virkamiesten mukaan teatteri olisi vain kansainvälinen vierailuteatteri, ilman omaa tuotantoa. Haloo – juuri todella hyvin myyneillä omilla tuotannoilla rahoitetaan kansainväliset vierailut. Eli ne jatkossa rahoitettaisiin kaupungin avustuksilla, mitä järkeä siinä on?
Juhani Hakala
Kulttuurilautakunnan vpj ja pj 1996-2008