web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Tapiolan kirjasto maan alle?

Tapiolan kirjasto maan alle?                          2.1.15

Espoonlahteen on tulossa komea alukekirjasto. Kirjasto edellyttää toimivilta tiloilta yksikerroksisuutta, selkeyttä, yhtenäisyyttä ja näkyvyyttä kaupunkitilassa. Nyt Tapiolan kirjastoa ollaan viemässä salaa kolmeen kerrokseen maan alle, eikä mikään em. ehdoista täyty. Alimmassa kerroksessa tilat olisi siroteltu erikseen. Kirjasto tulisi  teatterin yhteyteen. Kirjaston ja teatterin kävijöiden turvallisuus olisi huomattavasti parempi maan päällä.

Museovirasto vastustaa hanketta, teatterin kaava on päätetty aivan muualle, Saraco on todennut hankkeen toteuttamiskelvottomaksi, eikä kulttuurikeskuksen arkkitehdilta ole kysytty, hyväksyykö hän torille kulttuurikeskuksen korkuisen kuution äänekkäiden ja isojen ilmastointilaitteiden lisäksi.

Suuren osan kellaritiloista vie jo se  kun rekalla pitää päästä lavasteiden kanssa maan alle. Maan päällä riittäisi vain pari ovea.

Espoossa on 110 jalkapallokenttää ja 6 urheilupuistoa. Kaksi kentistä on aivan Tapiolan keskustassa yhdellä kaupungin kalleimmista tonteista. Vain näille kahdelle kentälle ollaan rakentamassa miljoonan euron pian grafiteilla maalattua huoltorakennusta pilaamaan kulttuurikeskuksen ympäristöä. Toinen vaihtoehto olisi saada talvella käyttämättömät kentät tuottavaan käyttöön ja helpottaa siten kaupungin taloutta. Uusia kenttiä on rakennettu muualle paljon.

Kaupunki korostaa, että kyse on kaupungin taloudesta. Ihmettelen miksi pitää rakentaa kalliimmalla maan alle tiloja, joita ei voi laajentaa. Kirjastolle  tarjotaan tiloja, jotka ovat jo nyt riittämättömät. Maan päällä kirjasto saisi tarvitsemansa lähes kolme kertaa nykyistä suuremmat yhtenäiset tilat.  Kirjaston ja teatterin väki voisi tehdä työtä päivänvalossa.

Olisikohan luottamushenkilöissä naista ja mistä puuttumaan näihin järjettömyyksiin.