web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Kulttuuri ja liike-elämä

KULTTUURIN JA LIIKE-ELÄMÄN LAIT/RAJAPINNAT


Suomalsiet ovat hiljaisen tiedon osaajia. Kulttuuri- ja liike-elämä lähestyvät toisiaan. Ei ole sattuma, että kansainvälisesti arvostettujen firmojen pääkonttorit keskittyvät Tapiolan kulttuurimaiseman ja tarjonnan lähelle.  Espoolaisille tämä merkitsee työpaikkoja.

Monet yritykset tukevat kulttuuria – nimikkoesittäjiään. Yritykset hyötyvät kulttuurista, siksi olisi hyvä, että ne olisivat myös mukana rahoittamassa kulttuuria.

Mutta kyllä kulttuurissa ja liike-elämässä menestymisen taustalla on paljon samoja suomalaisuuteen liittyviä asioita. Suomalainen luo hiljaisuudessa ja hiljaisuudesta – luonnosta. Sibelius ehkä parhaana esimerkkinä. Luovuus ei tule muista ihmisistä vaan itsestä. Luovuus on usein olemassaolevien asioiden yhdistämistä uudella tavalla. Se ei löydy muista vaan itsestään. Se on ajattelun vapautta, mutta usein se vaatii vankan koulutuksen taakseen. Jota on asioita joita voi yhdistellä.  Se on inhimillistä pääomaa, osaamista ja tietoa.

Taide ja luovuus lähtevät ihmisen sisältä – itsenäisyydestä ja itsepäisyydestä.  Ympäristön arvostelu ei saa latistaa – uskalla yrittää.

Taide tukee yhteiskuntaa tai se voi arvostella sitä. Ilman epäkohtien tunnustamista ja tunnistamista ei ole kehitystä. Se koskee työelämääkin. Ehkä aiempien vuosien jatkuva ulkopuolinen uhka on kuitenkin tehnyt liian monista esimiehistä muutoksen vastustajia, Nämä firmat eivät menesty ja työntekijät voivat pahoin. Vain parhaat huomataan liike-elämässä ja taiteessa.

Kiinnostus kulttuuriin osoittaa ihmisen ajattelun laaja-alaisuutta. Tosin on sanottava, että kulttuuri ja liikunta ovat yhtä tärkeitä, ne vain kehittävät ihmisen eri puolia, molemmat ovat tärkeitä toisilleen.

Kulttuurin varastoja ovat kirjastot ja museot. Niiden arvo on ymmärrettävä.

Kulttuurissa ja liike-lämässä kehitys edellyttää rajojen kokeilua. Eihän muuten tiedä missä raja on, jota muut noudattaa ja joka tulee ylittää


____________________
Juhani Hakala
Suunnittelupäällikkö
Alakartanontie 31 B 6, 02360 Espoo
Puh 050 552 1513, koti+fax 801 7285
_____________________