web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Tapiola - kulttuurin keskus

TAPIOLA - KULTTUURIN JA VIRKISTYPALVELUJEN KESKUS


Olen Pekka Vaaran (LV 9.12.01) kanssa samaa mieltä Tapiolan keskuksen kehittämisestä kulttuurin ja virkistyspalvelujen keskukseksi. Hän mainitsee mm. WeeGeen, kamarimusiikkisalin, Tapiontorin liiketalon kulttuurikäytön jne. Mahtuisikohan teatterikin Tapion kulttuuritorin ympärille, vaikka kamarimusiikkisalin yhteyteen?  Kulttuuriraitistakin tulisi nimensä veroinen.

On vahinko, että torin hotelli ei ehkä toteudu. "Virkistymiskeskus" tarvitsisi kunnon ravintola- ja erityisesti ruokapalveluja ja tarvitsisimme myös halukkaan hotellin tekemään kulttuuripaketteja.

Näen Tapiolan Espoon tärkeimpänä vetovoimatekijänä ja kulttuuri-imagon luojana pääkaupunkiseudulla. Palautetaan Tapiola jälleen siihen arvoonsa mikä sille kuuluu. Todettakoon kuitenkin, että samanaikaisesti olemme aloittaneet kulttuurin alueellistamisen - tuomisen lähelle asukasta. Painospisteen tulee hiljalleen siirtyä tälle puolelle, kun Tapiola on ylpeyden aiheemme.

On hyvä ettei Tapiolassa ole ollut raideliikennettä ja on hyvä kun se tulee. Perustelu on, että Tapiolasta ei ole muodostunut "ostosparatiisia", mutta helsinkiläisten osaama helppo liikenneyhteys toisi Tapiolan entistä voimakkaammin kansalliselle kulttuurin kartalle. Kaupat voisivat keskittyä laatuun - ei määrään.

Kulttuurilautakunta on päätöksessään (23.8.01) katsonut, että "kulttuurikeskus on Espoon kulttuurin lippulaiva, joka tarvitsee profiilin nostoa tilojen ja toiminnan osalta. Kulttuurikeskuksen kehittäminen on olennainen osa Tapiolan kehittämistoimintaa".

Juhani Hakala
Kulttuurilautakunnan
puheenjohtaja