web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Hakala vastaa Wikbergille

HAKALA VASTAA WIKBERGILLE

Kuten Sivistystoimen (SITO) johtaja Wikberg aivan oikein vastauspuheenvuorossaan toteaa (LV 15.11.06), olen väittänyt ,että suomen (S) ja ruotsinkielisiä (R) kohdellaan eriarvoisesti SITO:ssa. Esimerkkinä käytin 3000 Tapiolan ruotsinkieliselle asukkaalle rakennettavaa Vindängen kulttuuritilahanketta ja vertasin siihen, että 50 000 keskiespoolaista menetti kulttuuritilansa ja 50 000 Espoonlahtelaisen kulttuuritilat karsittiin rajusti ja toteutuvat jos toteutuvat.

Wikberg ottaa esimerkiksi koulut tasa-arvoisesta kohtelusta. Jotta ei menisi vihjailuksi, kuten Wikberg vihjailee, käytän apuna ensi vuoden budjetin lukuja. Peruskoulut menot €/opiskelija S: 6878, R: 7782, oppilaita/psykologi S: 992, R: 654. Lukiot menot/oppilas S: 5897, R: 6401, myös opetustunteja/-opiskelija-luvut ovat suomenkielisillä kymmenyksen alemmat. Luvut ovat yksiselitteiset.

Samassa Länsiväylässä Ulf Johansson (r) väittää myös kouluja kohdellun tasa-arvoisesti. Hän ottaa esimerkiksi yhden huonokuntoisen ruotsinkielisen koulun. Budjetin mukaan 12 suomenkielistä koulua odottaa remonttia.

Vindängen on budjetin mukaan toinen koko SITO:n merkittävistä konkreettisista kehittämishankkeista. Espoonlahtea ei mainita lainkaan.  Espoonlahden tilat löytyvät liitteestä. Vuoteen 2011 asti ulottuvissa budjettiluvuissa on vain nollia, eli hanke ei valmistu Lippulaivan laajennuksen yhteydessä. Kaikki suurimmat puolueet ovat esittäneet jälleen kerran poistetun hankkeen lisäämistä budjettiin.

Wikberg sanoo noudattaneensa lautakunnan prioriteettijärjestystä. Espoonlahti on ollut listalla kuusi vuotta, ja viime vuoteen asti toimiala on torpedoinut hankkeen välittömän toteutuksen johdonmukaisesti. .Vindängen tuli tänä syksynä käsittelyyn. Otimme myönteisen kannan, koska luulimme noudatettavan prioriteettijärjestystä. Jokaisella vaan on omat prioriteettinsa.

Wikberg kehuu kovasti aluekirjastoja, mutta ei kerro sitä, että on joka kerta esittänyt samalla 1-3 lähikirjaston sulkemista. Espoonlahdessa hän on esittänyt Soukan ja Kivenlahden kirjastojen sulkemista. Lautakunta ei ole sulkenut yhtään kirjastoa. Ainoastaan yksi Espoonlahteen suunniteltu kirjasto on jo jätetty rakentamatta.

Jos SITON johto yrittäisi etsiä yhteisiä linjoja luottamushenkilöiden kanssa esim. budjetinteossa, ei tällaista kirjoittelua syntyisi. Aloite kuuluu virkamiehille, koska alempia SITO:n virkamiehiä on kielletty kertomasta meille, mitä esim. päättämämme budjetti pitää sisällään.

Juhani Hakala
Kulttuurilautakunnan puheenjohtaja (sd)