web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Espoo on kulttuurikaupunki

ESPOO ON NYT KULTTUURIKAUPUNKI


Espoon visio on vihdoin toteutunut. Aiemmin Espoo kyllä tunnettiin vuosittaisista tapahtumistaan: April Jazz, Urkuyö ja Aaria, Espoo Cine, Espoon kuoro- ja pianoviikot. Tarvittiin WeeGee ja erityisesti EMMA antamaan lopullisen silauksen Espoon kulttuurikuvalle. Vauhti vaan on niin kova, että koko WeeGee pitää saada kulttuurin käyttöön.
.
Kulttuurilautakunta on esittänyt kahta arkkitehtuurikilpailua. Toisessa Tapiolan historiallista ilmettä tuetaan modernien, ennakkoluulottomin arkkitehtonisin ratkaisuin. Kaupungilla pitää olla myös voimakas tahtotila Espoon kaupunginteatterin ulkonäöstä.

Tapiola on Espoon kulttuurin kärki. Mutta kaupungin tulee tarjota kulttuuripalveluja myös asukkailleen. Kulttuuritoimella kuuluvat espoolaisten asukkaiden, lasten ja nuorten avustaminen. Kulttuurikaupunkia on kasvatettu heidän rahoillaan. Kulttuuritoimen budjetti on kaupungin johdon esittelystä vähentynyt toisin kuin muiden kaupungin yksiköiden budjetit.

Koko maan tasolla Espoossa jää eniten lapsia taiteen perusopetuksen ovien ulkopuolelle. Niihin pääsee 15 % espoolaislapsista, urheilun puolella luku on 30 %. Kuitenkin Espoo on saanut kansainvälistä kuuluisuutta ja palkintoja juuri lasten ja nuorten kuoroistaan ja orkestereistaan. Tämä on lautakunnan tämän syksyn painopiste. Toinen on ensi vuonna koulujen kulttuuripolku KULPS, jossa joka luokalla tutustutaan espoolaiseen kulttuuritarjontaan.

Espoon suuralueiden välillä on suuria eroja. ”Haasteena on kohdentaa tarjontaa myös katvealueille, joista erityisen huonossa asemassa on Espoonlahden suuralue” todetaan lautakunnan esityslistalla. Ko tilat oli poistettu Lippulaivan laajennuksesta, kun ne ovat ”liian kalliita ja keskeisiä”! Espoossa ei olisi mitään tilapulaa, jos koulut olisivat auki iltaisin lasten ja nuorten harrastuksiin ja tämä huomioitaisiin myös tilasuunnittelussa.

Juhani Hakala
Kulttuurilautakunnan puheenjohtaja (sd)