web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Tapiolaa tuhotaan

TAPIOLAA TUHOTAAN
 
Mauri Korhonen arvostelee Tapiolan metsien kaatoa (HS 13.2.08) totaalisina aukkohakkuina.  Viimeisin puunkaato tapahtui Tornitason 45 vuotta vanhan leikkipuiston ympäriltä.  Kulttuurilautakunta oli juuri laittanut valmisteluun tämän kulttuuriympäristön säilyttämisaloitteen. Lautakunta edellytti, että Sivistystoimi estäisi Teknisen keskuksen hakkuut, kunnes mahdollinen suojelupäätös on tehty. On erittäin epäeettistä ja epädemokraattista, että virkamiehet toimivat päätöksentekojärjestelmän ilmaiseman selkeän tahdon vastaisesti
 
Espoon kulttuurilautakunta on aiemmin esittänyt kaupunginhallitukselle, että Tapiolan rakentamisesta järjestetään arkkitehtuurikilpailu. Kilpailun tavoite olisi, että Tapiolan uusrakentaminen tukee Tapiolan alkuperäistä maailmankuulua ilmettä. Rakentaminen tapahtuisi nykyisin arvoin ja uutta luovin arkkitehtonisin ratkaisuin mallina siitä miten vanhaa ja uutta voidaan säilyttää rinnakkain, toisiaan tukien ja arvostaen alkuperäistä puistoluonnetta.
 
Asiantuntija-apuakin suunnitteluun saisi muutaman kilometrin päästä TKK:n yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelu- sekä arkkitehtiosastoIlta. Nyt kaavoituksella murennetaan Tapiolaan pala palalta ottamatta huomioon kokonaisilmettä. Viimeksi Kehä I:n tunnelin suu siirrettiin aivan asutuksen viereen.
 
 Tässä lehdessä on ollut kirjoituksia siitä, miten Tapiolan rakennettu ja rakentamaton kulttuuri- ja luontoympäristö on ruma ja hoitamaton. Korhosen mukaan metsiä tule uudistaa jatkuvasti ja vähitellen. Näin myös sen vuoksi, että kyseessä on asuinympäristö. Kantojen perusteella kaadetut puut olivat aivan terveitä. Aiemminkin myrskyn tuhojen estämiseksi tehdyt aukkohakkuut ovat aiheuttaneet kahta pahemmat myrskyvahingot.
 
Juhani Hakala (sd)
Espoon kulttuurilautakunnan puheenjohtaja
 
Bo Grönholm (kok)
Tapiolan kokoomuksen puheenjohtaja
Kulttuurilautakunnan jäsen