web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Espoon taideopetus

Espoon taideopetus
 
 
Avonian musiikkiopiston rehtori Ilari Iivonen (HS 25.5.09) väittää, että kaupunki myöntää avustuksia vain niille oppilaitoksille, joilla on kunnallispoliitikkoja hallituksessaan hankkimassa avustuksia.  Tilanne on tasan päinvastoin. Kun kaupunki on myöntänyt avustuksia, se on edellyttänyt, että kaupungilla on edustajia hallituksessa valvomassa, että avustusvarat käytetään haettuun tarkoitukseen.
 
Viime vuonna kulttuurilautakunta päätti, mikä on lain kaupungilta edellyttämä perusopetuksen taso. Iivonen väittää että avustusjärjestelmä on aiheuttanut sen, ettei uusia oppilaitoksia enää synny. Kuitenkin kulttuurilautakunta myöntää jatkuvasti uusia yleisen oppimäärän taiteen perusopetuslupia.
 
Perustetut uudet oppilaitokset eivät ole hakeneet kaupungin avustusta vaan tulevat täysin toimeen ilman julkisen vallan tukea - siis pelkästään ammattitaidollaan. Itse asiassa näistä yli kymmenestä oppilaitoksesta vain kaksi tarvitsee kaupungin avustusta. Toinen on Avonia.
 
Avonia antaa yleisen oppimäärän opetusta pitkälti yksilöopetuksena, mikä on kallista ja kaupungin avustusperiaatteiden vastaista. Ryhmäopetus antaa useammalle nuorelle mahdollisuuden musiikin harrastamiseen. Heistä parhaimmisto hakeutuu laajan oppimäärän yksilökeskeisempään opetukseen.   
 
 
Juhani Hakala
Espoon kulttuurilautakunnan
puheenjohtaja
2001-2008