web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Liikunnan rakastajat


Liikunnan rakastajat                    30.1.16

Kyllä minä niin iloinen olen, ettei Espoon johto rakasta kulttuuria. Teatteriaankin häpeää niin paljon, että haluaa haudata sen maan alle, sanoi teatterisäätiön puheenjohtaja.

Muta ajatelkaa, jos kaupungin johto rakastaisi kulttuuria yhtä paljon kuin liikuntaa, niin mitä sitten tapahtuisi? Nythän espoolainen maan huipputasoa ollut jalkapallo, jääkiekko ja koripallo ovat rupusakkia niin tasollisesti kuin taloudellisestikin.

Liikuntalautakunnan puheenjohtaja Aarnio (LV 27.1) toteaa, että ongelmana on eri osapuolten taloudelliset intressit. Samat ihmiset pyörivät taustayhtiöissä ja seuroissa ja kilpailevat keskenään ja kaikki menettävät. Kulttuurissa toimitaan yhteistyössä ja kaikki voittavat.

Kaupunginjohtaja yritti auttaa Bluesia neljännesmiljoonan euron avustuksella Seura joutui välittömästi yrityssaneeraukseen. Tuskin kaupunginjohtajalla on päätettävissään  neljännesmiljoonaa, joten raha meni varmaan pois lasten ja nuorten seuratoiminnasta.

Olarista kuuluu huuto, että onhan Espoossa jopa maailmanmestaruusjoukkueita. Tässä lehdessä vilkkaana käynyt liikuntakeskustelu ei heitä noteeraa, ovathan he vain naisia…..

Se miten liikuntatoimi hoiti Suomenojasotkut on alle kaiken arvostelun. Asiaa yritettiin painaa villaisella kaupunginjohtajaa  myöten vanhan kaverinsa puolesta, kunnes poliisikin kiinnostui.

Kyllä minä niin mieleni pahoittaisin, jos kaupungin johto kiinnostuisi kulttuurista, niin kuin aiemmin oli laita. No kyllä nykyinen kaupunginjohtaja ja silloinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja vannoivat teatterilla maan päällisen teatteritalon nimeen, mutta esittävät nyt teatterin rakentamista maan alle. Nykyinen kaupunginhallituksen puheenjohtajakin ilmoittautui haastatteluissaan vain urheiluihmiseksi.

Onneksi Espoossa asukkaat rakastavat kulttuuria toteaa nimim. “loppuunmyytyihin Sinfonietan konserttiin ja teatteriin turhaan lippua yrittänyt“.

Juhani Hakala