web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Kateellinen espoolainen

Kateellinen espoolainen

Kateellisena seuraan Helsingin virkamies- ja luottamushenkilöjohdon myönteistä suhtautumista kulttuuriin. Juuri saatiin kaupunginteatteri remontoitua, uusi komea kirjasto on valmistumassa. Tanssin talokin saatiin. Myös näyttävää arkkitehtuuri- ja designmuseota suunnitellaan. Kaupunginjohtaja tukee näyttävästi hanketta. Hän myös perusti omilla rahoillaan kulttuuriapurahan jne, jne.

Espoossa ei ole kymmeneen vuoteen kulttuurin saralla tapahtunut mitään merkittävää WeeGeen jälkeen. Nyt kaupunginteatteria ja Tapiolan kirjastoa tungetaan maan alle. Kansainvälisesti arvostettu ja suojeltavaksi haettua Kulttuurikeskusta ollaan purkamassa arkkitehtuurikilpailun voimalla ja talon piirtäneen arkkitehdin vastustuksesta huolimatta. Ei taulua, eikä patsastakaan voi tuhota vastoin taitelijan tahtoa.

Urheiluhankkeita Espoossa kyllä toteutuu koko ajan ja ihan hyvä niin. Tosin kaupungin tukemat ”huippu” miesjoukkueet putoavat liigoistaan ja tekevät konkursseja. Sanoisin, että kaupungin tuki on ollut hieman yksipuolista  

Espoon naisurheilu on Suomen ja maailman huippua. Naisurheilu sekä EMMA, Tapiolan Sinfonietta ja Espoon kansainvälinen teatteri ovat keskeisiä kaupungin imagon luojia. Kuitenkaan esim. jatkuvia kehuja keräävän Sinfonietan soittajat eivät kuule lavalla toisiaan.

Kaupungin mainostama kestävä kehitys edellyttää, että uusia toimintoja ei tungeta jo nyt liian ahtaisiin tiloihin tuhoamalla kaupungin arkkitehtonisesti kaunein rakennus.

Tapiolan kirjasto ansaitsee valoisat tilat maan päällä teatteritalon yhteydessä Kulttuurikeskuksen vieressä. Festivaalikeskus tarvitsee kunnon riittävän ravintolan, joka palvelisi myös teatteria ja Kulttuurikeskusta. Tietysti toiminnan tehokkuus edellyttäisi, että teatterin henkilöstöllä olisi työtilat ja lavasteita voitaisiin säilyttää teatterin yhteydessä.

Espoossa sanotaan, ettei Espoo kulttuuria tarvitse, kun sitä löytyy Helsingistä. Eihän Espoo miesten liigaurheiluakaan tarvitse, kun paljon parempia joukkueita löytyy naapurikaupungista.

Juhani Hakala
Espoon Kulttuurilautakunnan varapuheenjohtaja ja puheenjohtaja 1996-2008
Kulttuurikeskuksen suojeluhakemuksen laatija