web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Kulttuurikeskuksen suojelu ja teatteri

Kulttuurikeskuksen suojelu ja teatteri                          4.4.20

Vuonna 2016 Espoon Kulttuuriseura haki Kulttuurikeskuksen suojelua arkkitehti prof Sipisen aloitteesta laajan yhteisymmärryksen vallitessa (pl virkamiehet). Nyt Ympäristöministeriö palautti hakemuksen valituksen jälkeen Elyyn uudelleen valmisteltavaksi. Tämä prosessi vie vielä toiset 3-4 vuotta. Kulttuurikeskuksen remontin ja teatterin piti olla valmis vuonna 2025. Alue on koko tämän ajan toimenpidekiellossa

Elylle antamassaan lausunnossa kaupunginhallitus ja Museovirasto suosittavat suojelua.

Suunnitelmat kaatuvat, jos Kulttuurikeskus suojellaan. Suunnitelmat eivät voi olla yhden kortin varassa. Minusta kaupunginvaltuuston on vihdoin puututtava asiaan.

Teatterille tarkoitettujen tilojen vuoksi kulttuurikeskus puretaan sisältä vastoin Museoviraston tiukkaa kantaa. Samoin keskusta laajennetaan Kulttuuriaukiolle, Keskusaltaalle ja ylöspäin. Siis jos Kulttuurikeskusta ei suojella.

Arvoisat kaupunginvaltuutetut. Lopettakaa tämä farssi. Toimenpidekielto ei koske teatterin tonttia. Kaupungille tulee aivan yhtä kalliiksi remontoida suojeltu Kulttuurikeskus puuttumatta rakenteisiin ja säästyneet kustannukset voidaan käyttää teatterin yleisö-, aula, vessa- ja työtilojen rakentamiseen teatterin yhteyteen. Tilaa keskukseen saadaan, jos vaikka kirjasto siirretään elävöittämään syrjään jäänyttä Heikintoria tai uimahalliin.

Espoolaiset ovat ansainneet kunnon teatterin. Ei liikuntahallienkaan vessat ole naapurirakennuksissa. Ei voi olla niin, että kansainvälinen teatteri voi tuhota kansainvälisesti arvostetun rakennuksen. Eri kulttuurien lajien tulee olla tasavertaiset.

Juhani Hakala
Kulttuurilautakunnan vpj ja pj 1996-2008