web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Marimekkotalo on toimenpidekiellossa

                                        6.2.20

Keskeiseen asemaan kulttuurikeskuksen prosessissa asettuu vaarantamis- eli toimenpidekielto. Mäkinen on vähätellyt sen merkitystä ja mm. Länsiväylässä sanonut ettei Ely suojele keskusta. Kaikki valmistelu perustuu sille ettei keskusta suojella.Tämä vuoksi alla on suojelupäätöksen sisältö.


Rakennusperintölaki:


Vaarantamiskielto

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus voi kieltää rakennuksen kulttuurihistoriallista merkitystä vaarantaviin toimenpiteisiin ryhtymisen (vaarantamiskielto). Vaarantamiskielto on kuitenkin määrättävä aina, kun suojelun turvaaminen sitä välttämättä edellyttää. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus voi lisäksi velvoittaa rakennuksen omistajan tai haltijan ryhtymään tarpeellisiin suojaamistoimenpiteisiin rakennuksen suojelun turvaamiseksi.Kulttuurikeskuksen toimenpidekielto löytyy Elyn kielteisestä  päätöksestä 11.2.2019, josta valitettiin YM:ään  11.2.2019: "Ely-keskus antoi Espoon Kulttuuriseuralle ja sitä ympäröivälle miljöölle vaarantamiskiellon 15.3.2017. Vaarantamiskiellossa Ely-keskus kieltää ryhtymästä sellaisiin toimenpiteisiin , jotka vaarantavat rakennuksen ja sen ympäristön kulttuurihistoriallista arvoa"


Ylitarkastaja Wager ilmoitti kiellosta mm näin".....Tällä turvataan se, että kiinteistössä ei tehdä sellaisia toimenpiteitä, jotka vaarantavat sen mahdollisia suojeluarvoja suojeluprosessin ollessa kesken." Lähetän tämän myös tiedoksi kaupungin johdolle.


Suojeluprosessi on niin kauan kesken, kunnes lopullinen päätös tehdään. Eli Ely käsittelee pari vuotta ja todennäköisesti pitää edelleen  kaikkien lausunnonantajien vastaisen kannan, eli ei suojella. Tämän jälkeen taas valitetaan ministeriöön ja se vie pari vuotta. Tänä ainakan Kulttuurikeskuksen rakenteisiin ei saa puuttua.
'
Rakennussuojelupäätöksessä Dnro UUDELY/7320/2016 Kulttuurikeskuksen ympäristöksi luetaan Kulttuurikeskus, Marimekkotalo, kulttuuritori, amfi ja vesiputous. Ei siis teatterin tonttia. MUTTA HUOM. Marimekkotalo on toimenpidekiellossa.