web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Kulttuurivihamielinen Espoo

Yritän Hesariin

Kulttuurivihamielinen Espoo                              1.12.21

Helsingin kulttuurilautakunnassa on 4 valtuutettua varsinaisina jäseninä (57 % jäsenistä).  Espoon Kulttuurilautakunnassa (Kula) ei ole yhtään valtuutettua. Osoittaa hyvin mitä puolueet pitävät tärkeänä.
Espoon Liikuntalautakunnassa (Lila) on 3 valtuutettua. Espoossa liikunnalla on monta investointihanketta ensi vuodelle. Kulttuuri taas tänäkin vuonna vain suunnittelee, ei investointeja. Teatteritaloa on suunniteltu jo 25 vuotta. Espoossa on vajaa 20 urheilu- yms sinänsä aivan tarpeellista hallia ja vain yksi kulttuurin uudisrakennus (Kulttuurikeskus), jota sitäkin yritettiin purkaa. Helsinki mainostaa lähikirjastoja, Espoo sulkee niitä.

Kun edes lautakunnan puheenjohtaja ei ole valtuutettu, kukaan ei puolusta lautakunnan budjettia valtuustossa, hän ei omaa päätöksentekoon vaadittavaa tietoa, vaikutuskanavia ja auktoriteettia. Kiltisti päätetään, mitä esitetään.

Espoon Lila on liikunnan etujärjestö kaupunkiin päin, Kula taas ajaa kaupungin supistamistavoitteita kulttuuriin. Kokoomusjohtoisessa kaupungissa eniten kärsivät yksityiset taiteentekijät. Espoon kokoomuksen ylivalta (36 % valtuutetuista) näkyy hyvin kulttuurin kurjistamisena. Kulttuuri on vain harmittava kuluerä, joka on pois kouluilta.

”Ei Espoo kulttuuria tarvita, kun voi mennä Helsinkiin” sanotaan. Olen vastannut, että myös liikuntaa löytyy Helsingistä, eikä siellä miesten joukkueet putoile liigoistaan.