web stats
diashow
Juhani Hakala

Ajankohtaista

Viha ja käärme

Lue lisää »

Kirkko ja meditointi

Lue lisää »

Yksi vai monta Jumalaa?

Lue lisää »

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Juhani Hakala

Juhani Hakala potrettikuva

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Tietotori

Kulttuurihymistelyä

Kulttuurihymistelyä                                    3.3.22

Vihreiden valtuutettu Saara Hyrkkö hymistelee kulttuurinpuolesta (LV 26-27.2). Näitä juhlapuheita on kuultu ja nähty.  Kuitenkin Vihreät olivat mukana lautakunnassa poistamassamm Espoonlahden ainoaa kulttuuritilaa tai ajoivat teatteria maan alle jaKulttuurikeskuksen repimistä.

Vihreät ovat Espoo toiseksi suurin valtuustoryhmä. Teillä onvaltaa, jos sitä haluatte käyttää. En löydä kuitenkaan kulttuurilautakunnanpöytäkirjoista yhtään kulttuuria edistäviä jäsenten aloitetta, päätetään vaan supistuksista,joita virkamiehet esittävät – Kulttuurin kurjistamislautakunta!

Mutta eivät Vihreät ole pahimmasta päästä. Espoon suurinkulttuurin vastustaja on kuitenkin Kokoomus: veroäyriä ei saa nostaa,kulttuurin pitää olla ilmaista. Perussuomalaisten kanssa se haluaa lopettaaSoukankin kirjaston.

Helsingin kulttuurissa tapahtuu koko ajan mahtavia asioita.Syy on se, että kulttuuri oikeasti kiinnostaa valtuutettuja ja he hakeutuvatlautakuntiin päättämään asioista. Helsingin kulttuurilautakunnassa on 77 % onkaupunginvaltuutettuja (Vantaalla 47 %). Espoossa kulttuurilautakunnassa ei oleyhtään valtuutettua, ei edes puheenjohtajistossa (Kok +Vihreät). Espoon liikuntalautakunnassaon valtuutettuja ja liikunta saakin jatkuvasti investointirahaa.

Juhani Hakala
Valtuutettu ja kulttuurilautakunnan pj evp